Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σήμερα θα εξετάσουμε την βούληση που μοιράζεσαι με τον Θεό. 2Δεν είναι ίδια με τις μάταιες επιθυμίες του εγώ, από τις οποίες σκοτάδι και κενότητα προέρχονται. 3Η βούληση που μοιράζεσαι με τον Θεό έχει όλη την δύναμη της δημιουργίας μέσα της. 4Οι μάταιες επιθυμίες του εγώ δεν μοιράζονται κι επομένως δεν έχουν δύναμη. 5Οι επιθυμίες του δεν είναι μάταιες από την άποψη ότι μπορούν να φτιάξουν ένα κόσμο ψευδαισθήσεων στον οποίο η πίστη σου μπορεί να είναι πολύ ισχυρή. 6Πράγματι όμως είναι μάταιες από την άποψη της δημιουργίας. 7Δεν φτιάχνουν τίποτα που να είναι πραγματικό.
2. Οι  επιθυμίες και τα παράπονα είναι οι συνέταιροι ή οι συν κατασκευαστές της εικονοποίησης του κόσμου πού βλέπεις. 2Οι επιθυμίες του εγώ τον προκάλεσαν και η ανάγκη του εγώ για παράπονα, τα οποία είναι αναγκαία για να τον συντηρήσουν, τον γεμίζουν με ανθρώπινες μορφές που φαίνονται να σου επιτίθενται και να ζητούν «δίκαιη» κρίση. 3Αυτές οι  μορφές γίνονται οι μεσάζοντες που χρησιμοποιεί το εγώ για να φτιάχνει παράπονα. 4Στέκονται μεταξύ της επίγνωσης σου και της πραγματι­κότητας των αδερφών σου. 5Ενώ τις κοιτάζεις δεν γνωρίζεις τους αδερφούς ή τον Εαυτό σου.
3. Η βούληση σου ξεκόβεται από σένα σε αυτή την παράξενη δοσοληψία, στην οποία η ενοχή πηγαίνει πίσω μπρος, και τα παράπονα αυξάνονται με κάθε ανταλλαγή. 2Μπορεί ένας τέτοιος κόσμος να έχει δημιουργηθεί από την βούληση που ο Υιός του Θεού μοιράζεται με τον Πατέρα του; 3Δημιούργησε καταστροφή ο Θεός για τον Υιό Του; 4Η Δημιουργία είναι η βούληση και Των Δύο μαζί. 5Θα δημιουργούσε ο Θεός έναν κόσμο που σκοτώνει τον Εαυτό Του;
4. Σήμερα θα προσπαθήσουμε ακόμα μια φορά να φτάσουμε τον κόσμο που είναι σε συμφωνία με την βούληση σου. 2Το φως υπάρχει μέσα σε αυτόν επειδή δεν αντιτίθεται στην Βούληση του Θεού. 3Δεν είναι η Βασιλεία του Ουρανού, αλλά το φως της Βασιλείας λάμπει πάνω του. 4Το σκοτάδι έχει εξαφανιστεί. 5Οι μάταιες επιθυμίες του εγώ έχουν αποσυρθεί. 6Παρ’ όλα αυτά, το φως λάμπει σε αυτόν τον κόσμο καθρεφτίζοντας την θέλησή σου κι επομένως θα πρέπει να το αναζητήσουμε μέσα σου.
5. Η εικόνα του κόσμου που έχεις μπορεί να καθρεφτίζει μόνο αυτό που είναι μέσα σου. 20ύτε η πηγή του φωτός ούτε η πηγή του σκοταδιού μπορούν να βρεθούν έξω από σένα. 3Τα παράπονα σκοτεινιάζουν τον νου σου κι έτσι κοιτάζεις έναν σκοτεινό κόσμο. 4Η συγχώρεση αφαιρεί το σκοτάδι, επαναβεβαιώνει την βούλησή σου και σε αφήνει να κοιτάξεις έναν κόσμο φωτός. 5 Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι το εμπόδιο των παραπό­νων μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα και δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα σε εσένα και την σωτηρία σου. 6Ο λόγος είναι πολύ απλός. 7Θέλεις πραγματικά να είσαι στην κόλαση; 8Θέλεις πραγματικά να κλαις, να υποφέρεις και να πεθάνεις;
6. Ξέχασε τα επιχειρήματα του εγώ που επιζητούν να αποδείξουν ότι όλο αυτό είναι πράγματι η Βασιλεία του Ουρανού. 2Γνωρίζεις ότι δεν είναι. 3Δεν μπορεί να το θέλεις αυτό για τον εαυτό σου. 4Υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο οι ψευδαισθήσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν. 5Η δυστυχία δεν είναι ευτυχία και είναι η ευτυχία που πραγματικά θέλεις. 6Αυτή είναι η αληθινή σου θέληση. 7Κι επομένως η σωτηρία είναι επίσης η θέλησή σου. 8Θέλεις να πετύχεις σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα. 9Το επιχειρούμε με την ευλογία σου και την χαρούμενη συγκατάθεσή σου.
7. Θα πετύχουμε σήμερα αν θυμάσαι ότι θέλεις την σωτηρία για τον εαυτό σου. 2Θέλεις να αποδεχτείς το σχέδιο του Θεού επειδή συμμετέχεις σε αυτό. 3Δεν έχεις βούληση που μπορεί πραγματικά να του αντισταθεί και δεν θέλεις να το κάνεις αυτό. 4Η σωτηρία είναι για σένα. 5Πάνω από όλα θέλεις την ελευθερία να θυμηθείς Ποιος πραγματικά είσαι. 6Σήμερα είναι το εγώ που στέκεται αδύναμο μπροστά στην βούλησή σου. 7Η βούληση σου είναι ελεύθερη και τίποτα δεν μπορεί να την υπερνικήσει.
8. Επομένως, επιχειρούμε τις ασκήσεις για σήμερα με χαρούμενη αυτοπε­ποίθηση, βέβαιοι ότι θα βρούμε αυτό που είναι το θέλημα σου να βρούμε και θα θυμηθούμε αυτό που είναι το θέλημα σου να θυμηθούμε. 2Μάταιες επιθυμίες δεν μπορούν να μας αναστείλουν, ούτε να μας εξαπατήσουν με την ψευδαίσθηση της δύναμης. 3Σήμερα ας γίνει το θέλημα σου κι ας μπει ένα τέλος στην παράλογη πεποίθηση ότι είναι η κόλαση που διαλέγεις στην θέση της Βασιλείας του Ουρανού.
9. Θα αρχίσουμε τις πιο μεγάλες περιόδους εξάσκησης με την αναγνώρι­ση ότι το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία, και μόνο το Δικό Του, είναι σε πλήρη συμφωνία με την βούληση σου. 2Δεν είναι ο σκοπός μιας ξένης δύναμης που σου επιβάλλεται παρά τη θέληση σου. 3Είναι ο ένας σκοπός εδώ, στον οποίο εσύ και ο Πατέρας σου είστε σε τέλεια συμφωνία. 4Θα πετύχεις σήμερα, την καθορισμένη ημέρα για την απελευθέρωση του Υιού του Θεού από την κόλαση και από όλες τις μάταιες επιθυμίες. 5Τώρα η θέληση του αποκαθίσταται στην επίγνωση του. 6Είναι πρόθυμος αυτήν ακριβώς την ημέρα να κοιτάξεις το φως μέσα του και να σωθεί.
10. Αφού το υπενθυμίσεις αυτό στον εαυτό σου και αποφασίσεις να κρατήσεις ξεκάθαρα την θέλησή σου στο νου σου, πες στον εαυτό σου με ήρεμη αποφασιστικότητα και γαλήνια βεβαιότητα:

2Θέλω να υπάρχει φως. 3Ας δω το φως που καθρεφτίζει το θέλημα του Θεού και το δικό μου.

4Μετά άφησε τη βούληση σου να επιβληθεί, ενωμένη με την δύναμη του Θεού και ενωμένη με τον Εαυτό σου. 5Θέσε το υπόλοιπο της περιόδου εξάσκησης υπό την καθοδήγηση Τους. 6Ενώσου μαζί Τους καθώς Σου δείχνουν τον δρόμο.
11. Στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης κάνε ξανά μια διακήρυξη αυτού που πραγματικά θέλεις. 2Πες:

3Θέλω να υπάρχει φως. 4Το σκοτάδι δεν είναι το θέλημά μου.

5Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την ώρα. 6Είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό να εφαρμόζεις αυτή την μορφή της σημερινής ιδέας αμέσως μόλις μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις ένα οποιουδήποτε είδους παράπονο. 7Αυτό θα σε βοηθήσει να εγκαταλείψεις τα παράπονα σου, αντί να τα αγαπάς και να τα κρύβεις στο σκοτάδι.

Share