Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Παρατηρήσαμε προηγουμένως πόσα ανόητα πράγματα σού έχουν φανεί να είναι σωτηρία. 2Το κάθε ένα σε έχει φυλακίσει με νόμους τόσο ανόητους όσο και το ίδιο. 3Δεν δεσμεύεσαι από αυτούς τους νόμους. 4Όμως, για να το κατανοήσεις αυτό, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η σωτηρία δεν βρίσκεται εκεί. 5‘Οσο την αναζητάς σε πράγματα που δεν έχουν νόημα, προσδένεις τον εαυτό σου σε νόμους που δεν έχουν νόημα. 6Έτσι επιζητάς να αποδείξεις ότι η σωτηρία βρίσκεται εκεί όπου δεν βρίσκεται.
2. Σήμερα θα είμαστε χαρούμενοι που δεν μπορείς να το αποδείξεις. 2Διότι, αν μπορούσες, θα αναζητούσες για πάντα την σωτηρία εκεί όπου δεν υπάρχει και ποτέ δεν θα την έβρισκες. 3Η σημερινή ιδέα σού λέει, ακόμα μια φορά, πόσο απλή είναι η σωτηρία. 4Ψάξε την εκεί όπου σε περιμένει κι εκεί θα την βρεις. 5Μην κοιτάς πουθενά αλλού γιατί δεν είναι πουθενά αλλού.
3. Σκέψου την ελευθερία, αναγνωρίζοντας ότι δεν δεσμεύεσαι από όλους τους παράξενους και διαστρεβλωμένους νόμους που έχεις εγκαθιδρύσει για να σε σώσουν. 2Πραγματικά νομίζεις ότι θα λιμοκτονούσες αν δεν είχες ένα σωρό πράσινες λωρίδες χαρτιού και στοίβες μεταλλικών δίσκων. 3Πραγματικά νομίζεις ότι ένα μικρό στρογγυλό χαπάκι ή κάποιο υγρό που ενσταλάζεται μέσα στις φλέβες σου, μέσω μιας μυτερής βελόνας, θα αποτρέψει την αρρώστια και τον θάνατο. 4Πραγματικά νομίζεις ότι είσαι μόνος σου, εκτός αν ένα άλλο σώμα είναι μαζί σου.
4. Είναι η παραφροσύνη που σκέφτεται αυτά τα πράγματα. 2Τα ονομά­ζεις νόμους και τα ταξινομείς κάτω από διαφορετικά ονόματα σε ένα μακρύ κατάλογο τελετουργιών που δεν έχουν καμιά χρήση και δεν υπηρετούν κανένα σκοπό. 3Νομίζεις ότι πρέπει να υπακούς τους «νόμους» της ιατρικής, των οικονομικών και της υγείας. 4Προστάτεψε το σώμα και θα σωθείς.
5. Αυτοί δεν είναι νόμοι αλλά τρέλα. 2Το σώμα κινδυνεύει από το νου που πληγώνει τον εαυτό του. 3Το σώμα υποφέρει ώστε να μην δει ο νους ότι είναι το θύμα του εαυτού του. 4Ο πόνος τού σώματος είναι μια μάσκα που ο νους κρατά για να κρύψει αυτό που πραγματικά υποφέρει. 5Δεν θα ήθελε να καταλάβει ότι ο ίδιος είναι ο εχθρός του εαυτού του, ότι επιτίθεται στον εαυτό του και θέλει να πεθάνει. 6Είναι αυτό από το οποίο οι «νόμοι» σου θα έσωζαν το σώμα. 7Είναι γι’ αυτό που νομίζεις ότι είσαι ένα σώμα.
6. Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τους νόμους του Θεού. 2Αυτό χρειάζεται να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, ώσπου να συνειδητοποιήσεις ότι ισχύει για το καθετί που έχεις φτιάξει σε αντίθεση με την Βούληση του Θεού. 3Η μαγεία σου δεν έχει νόημα. 4Ό,τι σκοπεύει να σώσει δεν υπάρχει. 5Μόνο αυτό που προσπαθεί να κρύψει θα σε σώσει.
7. Οι νόμοι του Θεού δεν μπορούν ποτέ να αντικατασταθούν. 2Θα αφιερώσουμε την σημερινή ημέρα για να χαρούμε που είναι έτσι. 3Αυτό δεν είναι πια μια αλήθεια που κρύβαμε. 4Αντίθετα, συνειδητοποιούμε ότι είναι μια αλήθεια που μας κρατά ελεύθερους για πάντα. 5Η μαγεία φυλακίζει αλλά οι νόμοι του Θεού απελευθερώνουν. 6Το φως έχει έρθει επειδή δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τούς δικούς Του.
8. Θα αρχίσουμε τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα με μια σύντομη ανασκόπηση των διαφορετικών ειδών «νόμων» που έχουμε πιστέ­ψει ότι πρέπει να υπακούμε. 2Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τους «νόμους» της διατροφής, της ανοσοποίησης, των φαρμάκων και της προστασίας του σώματος με αναρίθμητους τρόπους. 3Σκέψου κι άλλο, πιστεύεις στους «νόμους» της φιλίας, των «καλών» σχέσεων και της αμοιβαιότητας. 4Ίσως ακόμα και να νομίζεις ότι υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι είναι του Θεού και τι είναι δικό σου. 5Πολλές «θρησκείες» έχουν βασιστεί σε αυτό. 6Δεν έσωζαν αλλά καταδίκαζαν στο όνομα του Ουρανού. 7Δεν είναι όμως πιο παράξενοι από όλους τους άλλους «νόμους», που νομίζεις ότι πρέπει να τηρηθούν για να είσαι ασφαλής.
9. Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τους νόμους του Θεού. 2Απόρρι­ψε όλες τις ανόητες, μαγικές πεποιθήσεις σήμερα και κράτα το νου σου σε σιωπηλή ετοιμότητα για να ακούσεις την Φωνή που σου λέει την αλήθεια. 3Θα ακούς Έναν, ο Οποίος λέει, ότι δεν υπάρχει απώλεια κάτω από τους νόμους του Θεού. 4Πληρωμή ούτε δίνεται, ούτε λαμβάνεται. 5Ανταλλαγή δεν μπορεί να γίνει, δεν υπάρχουν υποκατάστατα και τίποτα δεν αντικαθίστα­ται από κάτι άλλο. 6Οι νόμοι του Θεού για πάντα δίνουν και ποτέ δεν παίρνουν.
10. Άκου Αυτόν, ο Οποίος σού τα λέει αυτά και συνειδητοποίησε πόσο ανόητοι είναι οι «νόμοι» που νόμιζες ότι διατηρούσαν τον κόσμο που νόμιζες ότι έβλεπες. 2Μετά συνέχισε να ακούς προσεκτικό. 3Αυτός θα σου μιλήσει και για άλλα. 4Για την Αγάπη που ο Πατέρας σου έχει για σένα. 5Για την ατέλειωτη χαρά που σου προσφέρει. 6Για την λαχτάρα Του για το μοναδικό Του Υιό που δημιουργήθηκε ως το κανάλι Του για δημιουργία, που Του το αρνήθηκε με την πίστη του στην κόλαση.
11. Ας ανοίξουμε σήμερα τα κανάλια του Θεού σε Αυτόν και ας επεκταθεί η Βούλησή Του μέσα από εμάς σε Αυτόν. 2Έτσι η δημιουργία αυξάνεται ακατάπαυστα. 3Η φωνή Του θα μας μιλήσει για αυτό, καθώς επίσης και για τις χαρές του Ουρανού, που οι νόμοι Του κρατούν απεριόριστες για πάντα. 4Θα επαναλαμβάνουμε την σημερινή ιδέα μέχρι που να έχουμε ακούσει και να έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από του Θεού. 5Μετά θα πούμε στον εαυτό μας, ως μια αφιέρωση με την οποία η περίοδος εξάσκησης τελειώνει:

6Δεν υπάγομαι σε κανένα νόμο, εκτός αυτών του Θεού.

12. Θα επαναλάβουμε αυτήν την αφιέρωση όσο το δυνατόν πιο συχνά σήμερα, τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε φορές την ώρα, καθώς επίσης και ως απάντηση σε οποιοδήποτε πειρασμό, για να βιώσουμε τον εαυτό μας ως να υπόκειται σε άλλους νόμους, στην διάρκεια της ημέρας. 2Είναι η δήλωση της ελευθερίας μας από όλους τους κινδύνους κι όλη την τυραννία. 3Είναι η αναγνώρισή μας ότι ο Θεός είναι ο Πατέρας μας και ότι ο Υιός Του έχει σωθεί.


 

Share