Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ίσως να μην σού είναι ακόμα εντελώς προφανές ότι, κάθε απόφαση που παίρνεις είναι μια επιλογή μεταξύ ενός παράπονου και ενός θαύματος. 2Κάθε παράπονο στέκεται σαν μια σκοτεινή ασπίδα μίσους μπροστά στο θαύμα που θα ήθελε να κρύψει. 3Και καθώς υψώνεις αυτήν την ασπίδα μπροστά στα μάτια σου, δεν θα δεις το θαύμα που βρίσκεται πέρα από αυτά. 4Και όμως, το θαύμα σε περιμένει στο Φως αλλά εσύ κοιτάς τα παράπονα σου αντί για αυτό.
2. Σήμερα θα προχωρήσουμε πέρα από τα παράπονα, για να κοιτάξουμε τα θαύματα αντί για αυτά. 2Θα αντιστρέψουμε τον τρόπο που βλέπεις με το να μην αφήσουμε την όραση να σταματήσει προτού δει. 3Δεν θα περιμένου­με μπροστά στην ασπίδα του μίσους αλλά θα την  αφήσουμε κάτω και με καλοσύνη θα σηκώσουμε σιωπηλά τα μάτια μας να κοιτάξουμε τον Υιό του Θεού.
3. Αυτός σε περιμένει πίσω από τα παράπονα σου και καθώς τα εγκαταλείπεις θα εμφανιστεί μέσα στο λαμπρό φως εκεί όπου στεκόταν το κάθε ένα, πριν. 2Διότι κάθε παράπονο εμποδίζει την όραση και καθώς αποσύρεται βλέπεις τον Υιό του Θεού εκεί όπου πάντα βρισκόταν. 3Βρίσκεται στο φως αλλά εσύ ήσουν στο σκοτάδι. 4Κάθε παράπονο έκανε το σκοτάδι πιο βαθύ και δεν μπορούσες να δεις.
4. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε τον Υιό του Θεού. 2Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να τυφλωθεί και να μην τον δει, δεν θα κοιτάξουμε τα παράπονα μας. 3‘Ετσι είναι η αντεστραμμένη όραση του κόσμου, καθώς στρέφουμε το βλέμμα μας προς την αλήθεια, μακριά από τον φόβο. 4Θα διαλέξουμε ένα πρόσωπο που έχεις χρησιμοποιήσει σαν στόχο για τα παράπονά σου και θα παραμερίσουμε τα παράπονα και θα το κοιτάξουμε. 5 Ίσως κάποιον που φοβάσαι ή ακόμα και μισείς, κάποιον που νομίζεις ότι αγαπάς και ο οποίος σε έκανε να θυμώσεις, κάποιον που τον θεωρείς φίλο αλλά τον οποίο βλέπεις σαν ένα άτομο που είναι δύστροπο μερικές φορές ή δεν ικανοποιείται εύκολα και που είναι απαιτητικός, εκνευριστικός ή άπιστος στο ιδανικό που θα έπρεπε να δεχτεί ως δικό του, σύμφωνα με τον ρόλο που του ανέθεσες.
5. Γνωρίζεις ποιον να διαλέξεις, το όνομα του έχει ήδη περάσει από το νου σου. 2Θα είναι αυτός από τον οποίο ζητάμε να σού φανερωθεί ο Υιός του Θεού. 3Καθώς τον βλέπεις πίσω από τα παράπονα, που έχεις καταλογίσει εναντίον του, θα μάθεις ότι αυτό που ήταν κρυμμένο όλον τον καιρό που δεν τον έβλεπες, είναι εκεί, μέσα στον κάθε έναν και είναι ορατό. 4Αυτός που ήταν ένας εχθρός είναι πιο πολύ κι από φίλος όταν αφεθεί ελεύθερος να πάρει τον άγιο ρόλο που το Άγιο Πνεύμα του έχει αναθέσει. 5 Άφησε τον να είναι σωτήρας για σένα σήμερα. 6Αυτός είναι ο ρόλος του στο σχέδιο του Πατέρα σου, του Θεού.
6. Στις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα θα τον δούμε σε αυτόν τον ρόλο. 2Στην αρχή θα επιχειρήσεις να τον κρατήσεις στο νου σου όπως τον βλέπεις τώρα. 3Θα εξετάσεις τα ελαττώματα του, τις δυσκολίες που είχες μαζί του, τον πόνο που σού προκάλεσε, την αμέλεια του και όλες τις μικρές και μεγαλύτερες θλίψεις που σού έδωσε. 4Θα δεις το σώμα του με τα ελαττώματα του, καθώς επίσης και με τα πιο καλά στοιχεία του και θα σκεφτείς τα λάθη αυτού του ανθρώπου κι ακόμα και τις «αμαρτίες» του.
7. Μετά ας ρωτήσουμε Αυτόν, ο Οποίος γνωρίζει αυτόν τον Υιό του Θεού στην πραγματικότητα του και στην αλήθεια, ώστε να μπορέσουμε να τον κοιτάξουμε με ένα διαφορετικό τρόπο και να δούμε τον σωτήρα μας που ακτινοβολεί στο φως της αληθινής συγχώρεσης που μάς δόθηκε. 2Ζητάμε από Αυτόν στο άγιο Όνομα του Θεού και του Υιού Του, τόσο άγιο όσο και ο Ίδιος:

3Επίτρεψέ μου να δω τον σωτήρα μου σε αυτόν τον έναν,
που Εσύ όρισες ως τον έναν από τον οποίο θα ζητήσω
να με οδηγήσει στο άγιο φως στο οποίο βρίσκεται, ώστε να μπορέσω
να ενωθώ μαζί του.

4Τα σωματικά σου μάτια είναι κλειστά και καθώς σκέφτεσαι αυτόν που σε στενοχώρησε, άφησε το φως μέσα του, που βρίσκεται πέρα από τα παράπονα σου, να αποκαλυφθεί στο νου σου.
8. Αυτό που έχεις ζητήσει δεν μπορεί να μην σου δοθεί. 2Ο σωτήρας σου περίμενε πολύ για αυτό. 3Θα ήθελε να ελευθερωθεί και να κάνει την ελευθερία του δική σου. 4Το Άγιο Πνεύμα έρχεται από αυτόν σε σένα, μη βλέποντας κανένα διαχωρισμό στον Υιό του Θεού. 5Κι ό,τι βλέπεις μέσω Αυτού θα σας ελευθερώσει και τους δύο. 6Μείνε σιωπηλός τώρα και κοίταξε το λαμπρό σωτήρα σου. 7Κανένα σκοτεινό παράπονο δεν κρύβει την θέα του. 8 Έχεις επιτρέψει στο Άγιο Πνεύμα να εκφράσει μέσα από αυτόν τον ρόλο που ο Θεός Του έδωσε ώστε να μπορέσεις να σωθείς.
9. Ο Θεός σε ευχαριστεί για αυτές τις ήσυχες στιγμές σήμερα κατά τις οποίες παραμέρισες τις εικόνες σου και αντί για αυτές κοίταξες το θαύμα της αγάπης που το Άγιο Πνεύμα σου έδειξε. 2Ο κόσμος και ο Ουρανός μαζί σε ευχαριστούν, επειδή κάθε Σκέψη του Θεού δεν μπορεί παρά να εκφράσει αγαλλίαση καθώς εσύ σώζεσαι και ο κόσμος μαζί σου.
10. Θα το θυμόμαστε αυτό σε όλη την διάρκεια της ημέρας και θα αναλάβουμε όχι τον δικό μας ρόλο αλλά αυτόν που μας έχει ανατεθεί ως μέρος του σχεδίου του Θεού για την σωτηρία. 2Ο πειρασμός φεύγει όταν αφήνουμε καθένα που συναντάμε να μας σώσει  αρνούμενοι να κρύψουμε το φως του, πίσω από τα παράπονα μας. 3 Άφησε τον ρόλο του σωτήρα να δοθεί σε όποιον συναντάς και σε όποιον σκέφτεσαι ή θυμάσαι από το παρελθόν, ώστε να μπορέσεις να τον μοιραστείς μαζί του. 4Για εσάς τους δύο και για όλους αυτούς, επίσης, που δεν βλέπουν, προσευχόμαστε ως ακολούθως:

5Τα θαύματα ας αντικαταστήσουν όλα τα παράπονα.


 

Share