Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δε γνωρίζεις τι είναι. 2Ακόμα κι αν το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί, θα συνεχίσεις να το έχεις επειδή δεν θα αναγνωρίσεις ότι έχει λυθεί. 3Αυτή είναι η κατάσταση του κόσμου. 4Το πρόβλημα του διαχωρισμού, το οποίο στην πραγματικό­τητα είναι το μόνο πρόβλημα, έχει ήδη λυθεί. 5Η λύση όμως δεν αναγνωρίζεται επειδή το πρόβλημα δεν αναγνωρίζεται.
2. Καθένας σε αυτό τον κόσμο φαίνεται να έχει τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα. 2 Όλα όμως είναι το ίδιο και πρέπει να αναγνωριστούν ως ένα, αν η μία λύση που τα επιλύει όλα πρόκειται να γίνει αποδεκτή. 3Ποιος μπορεί να δει ότι ένα πρόβλημα έχει λυθεί αν νομίζει ότι το πρόβλημα είναι κάτι άλλο; 4Ακόμα κι αν του δοθεί η απάντηση, δεν μπορεί να δει την αξία της.
3. Αυτή είναι η θέση στην οποία βρίσκεσαι τώρα. 2Εχεις την απάντηση αλλά είσαι ακόμα αβέβαιος για το ποιο είναι το πρόβλημα. 3Μια μακριά σειρά διαφορετικών προβλημάτων φαίνεται να αντιμετωπίζεις και καθώς ένα από αυτά τακτοποιείται, το επόμενο προκύπτει και μετά το επόμενο. 4Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος σε αυτά. 5Δεν υπάρχει ώρα που να αισθάνεσαι εντελώς ελεύθερος από προβλήματα και εν ειρήνη.
4. Ο πειρασμός να νομίζεις ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα είναι ο πειρασμός να κρατήσεις το πρόβλημα του διαχωρισμού άλυτο. 2Ο κόσμος φαίνεται να σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα τεράστιο αριθμό προβλημάτων, που το καθένα χρειάζεται μια διαφορετική λύση. 3Αυτή η αντίληψη σε βάζει σε μια θέση από την οποία η ικανότητα σου να λύνεις προβλήματα δεν μπορεί παρά να είναι ανεπαρκής και από την οποία η αποτυχία είναι αναπόφευκτη.
5. Κανένας δεν θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα που ο κόσμος φαίνεται να έχει. 2Αυτά φαίνονται να υπάρχουν σε τόσα πολλά επίπεδα και να έχουν τόσες ποικίλες μορφές και τόσο ποικίλο περιεχόμενο που σε φέρνουν αντιμέτωπο με μια κατάσταση που είναι αδύνατο να ελέγξεις. 3Απογοήτευση και κατάθλιψη είναι αναπόφευκτα καθώς τα αναλογίζεσαι. 4Μερικά ξεφυτρώνουν αναπάντεχα αμέσως μόλις νομίζεις ότι έχεις επιλύσει τα προηγούμενα. 3‘Αλλα παραμένουν άλυτα κάτω από ένα σύννεφο άρνησης και εγείρονται να σε στοιχειώσουν από καιρό σε καιρό μόνο για να κρυφτούν ξανά αλλά όχι να λυθούν.
6. Όλη αυτή η πολυπλοκότητα δεν είναι παρά μια απελπισμένη προσπάθεια να μην αναγνωρίσεις το πρόβλημα κι επομένως να μην το αφήσεις να λυθεί. 2Αν μπορούσες να αναγνωρίσεις ότι, το μόνο σου πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός, ανεξάρτητα της μορφής που παίρνει, θα μπορούσες να αποδεχτείς την απάντηση διότι θα έβλεπες την αξία της. 3Αντιλαμβανόμενος τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων που φαίνεται να αντιμετωπίζεις, θα καταλάβαινες ότι έχεις τα μέσα να τα λύσεις όλα. 4Και θα χρησιμοποιούσες τα μέσα, έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα.
7. Στις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα θα ρωτήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα και ποια είναι η λύση του. 2Δεν θα υποθέσουμε ότι ήδη γνωρίζουμε. 3Θα προσπαθήσουμε να ελευθερώσουμε το νου μας από όλα τα πολλά διαφορετικά είδη προβλημάτων που νομίζουμε ότι έχουμε. 4Θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μόνο ένα πρόβλημα το οποίο έχουμε παραλείψει να αναγνωρίσουμε.5Θα ρωτήσουμε ποιο είναι και θα περιμένουμε για την απάντηση. 6Η απάντηση θα μας δοθεί. 7Μετά θα ρωτήσουμε για την λύση του. 8Και πάλι η απάντηση θα δοθεί.
8. Οι ασκήσεις για σήμερα θα πετύχουν στο βαθμό στον οποίο δεν επιμένεις να ορίσεις εσύ το πρόβλημα. 2 Ίσως δεν θα πετύχεις να εγκαταλεί­ψεις όλες τις προκαταλήψεις σου αλλά αυτό δεν είναι αναγκαίο. 3Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μερικές αμφιβολίες για το αν η δική σου εκδοχή, για το ποια είναι τα προβλήματά σου, είναι αληθινή. 4Αναγνωρίζον­τας το πρόβλημα, προσπαθείς να αναγνωρίσεις ότι η απάντηση σού έχει δοθεί, ώστε το πρόβλημα και η απάντηση να μπορέσουν να συναντηθούν κι εσύ να μπορέσεις να βρεις την ειρήνη.
9. Οι πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης για σήμερα δεν θα καθοριστούν από την ώρα αλλά από την ανάγκη. 2Θα δεις πολλά προβλήματα σήμερα και το καθένα από αυτά θα απαιτεί μιαν απάντηση. 3Οι προσπάθειές μας θα κατευθυνθούν προς το να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα και μια απάντηση. 4Σε αυτή την αναγνώριση λύνονται όλα τα προβλήματα. 5Σε αυτήν την αναγνώριση βρίσκεται η ειρήνη.
10. Μην ξεγελιέσαι από την μορφή των προβλημάτων σήμερα. 2Όταν οποιαδήποτε δυσκολία φαίνεται να παρουσιάζεται, λέγε αμέσως στον εαυτό σου:

3Ας αναγνωρίσω αυτό το πρόβλημα ώστε να μπορέσει να λυθεί.

4Μετά προσπάθησε να αναστείλεις κάθε κρίση ως προς το ποιό είναι το πρόβλημα. 5Αν είναι δυνατόν, κλείσε τα μάτια σου για μια στιγμή και ρώτα ποιό είναι. 6Θα εισακουστείς και η απάντηση θα σου δοθεί.


 

Share