Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή η ιδέα είναι φυσικά κι ο λόγος που βλέπεις μονάχα το παρελθόν. 2Κανένας στην πραγματικότητα δεν βλέπει τίποτα. 3Βλέπει μόνο τις σκέψεις του, που είναι προβεβλημένες εξωτερικά. 4Η απορρόφηση του νου με το παρελθόν είναι η αιτία της παρανόησης του χρόνου από την οποία η κατανόηση σου υποφέρει. 5Ο νου σου δεν μπορεί να συλλάβει το παρόν, το οποίο είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει. 6Επομένως, δεν μπορεί να καταλάβει τον χρόνο και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα.

2. Η μία ολοκληρωτικά αληθινή σκέψη που μπορεί κάποιος να έχει για το παρελθόν είναι ότι δεν είναι εδώ. 2Να σκέφτεται κάποιος για το παρελθόν είναι επομένως το ίδιο με το να έχει ψευδαισθήσεις. 3Πολύ λίγοι έχουν στην πραγματικότητα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει όταν κάποιος κοιτά το παρελθόν ή αναμένει το μέλλον. 4Ο νους είναι στην πραγματικό­τητα κενός όταν το κάνει αυτό, επειδή στην πραγματικότητα δεν σκέφτεται τίποτα.

3. Ο σκοπός των σημερινών ασκήσεων είναι να αρχίσεις να γυμνάζεις το νου σου να καταλαβαίνει πότε στην πραγματικότητα δεν σκέφτεται τίποτα απολύτως. 2Ενώ ο νους σου είναι απορροφημένος με απερίσκεπτες ιδέες, η αλήθεια μπλοκάρεται. 3Το πρώτο βήμα για να ανοίξεις τον δρόμο προς την πραγματική όραση είναι να αναγνωρίσεις ότι ο νους σου είναι απλώς κενός, παρά να πιστεύεις ότι είναι γεμάτος πραγματικές ιδέες.

4. Οι σημερινές. ασκήσεις πρέπει να γίνουν με τα μάτια κλειστά. 2Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορείς να δεις τίποτα και είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις ότι, ανεξάρτητα του πόσο ζωηρά μπορείς να απεικονίσεις μια σκέψη, δεν βλέπεις τίποτα. 3Με την μικρότερη δυνατή ψυχολογική επένδυση ψάξε το νου σου, για ένα περίπου λεπτό, απλώς παρατηρώντας τις σκέψεις που βρίσκεις εκεί. 4Ονόμασε καθεμιά από αυτές με την κεντρική ιδέα ή το πρόσωπο που περιέχει και προχώρα στην επόμενη. 5Αρχισε την περίοδο άσκησης λέγοντας:

                                  6Μου φαίνεται ότι σκέφτομαι για .……….

5. Μετά ονόμασε καθεμιά από τις σκέψεις σου συγκεκριμένα, π.χ:

2Μου φαίνεται ότι σκέφτομαι για [όνομα ενός προσώπου],
για {όνομα ενός θέματος], για [όνομα ενός συναισθήματος]
και ούτω καθεξής. Τερμάτισε αυτή την περίοδο έρευνας του νου σου με την σκέψη:
3Όμως ο νους μου είναι απορροφημένος με σκέψεις τον παρελθόντος.

6. Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνεται τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα, εκτός αν σε εκνευρίζει. 2Αν την βρίσκεις εκνευριστική, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα είναι αρκετές. 3Ωστόσο, μπορεί να το βρεις χρήσιμο, να συμπεριλάβεις τον εκνευρισμό σου ή οποιοδήποτε συναίσθημα που η σημερινή ιδέα μπορεί να προκαλέσει, στην ίδια την έρευνα του νου σου.


 

Share