Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
8.Τι Είναι ο Πραγματικός Κόσμος;

1. Ο πραγματικός κόσμος είναι ένα σύμβολο, όπως και τα άλλα πράγματα που προσφέρει η αντίληψη. 2Αντιπροσωπεύει ωστόσο το αντίθετο αυτού που έπλασες. 3Ό κόσμος σου βλέπεται μέσα από τα μάτια του φόβου και φέρνει στο νου σου τις μαρτυρίες του τρόμου. 4O πραγματικός κόσμος μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο μέσα από τα μάτια που ευλογεί η συγχώρεση και τα οποία βλέπουν, έτσι ώστε να βλέπουν έναν κόσμο όπου ο τρόμος είναι αδύνατος και όπου οι μαρτυρίες του φόβου δεν μπορούν να βρεθούν.
2. Ο πραγματικός κόσμος περιέχει μια αντικατάσταση για την κάθε σκέψη δυστυχίας που καθρεφτίζεται στον κόσμο σου, μια σίγουρη διόρθωση για τις εικόνες του φόβου και τους ήχους της μάχης που περιέχει ο κόσμος σου. 2Ο πραγματικός κόσμος φανερώνει έναν κόσμο που βλέπεται διαφορετικά, μέσα από ήρεμα μάτια και με νου εν ειρήνη. 3Τίποτα άλλο δεν υπάρχει εκεί, εκτός από την ανάπαυση. 4Κραυγές πόνου και θλίψης δεν ακούγονται, διότι εκεί τίποτα δεν παραμένει έξω από την συγχώρεση. 5Και οι θέες είναι ήπιες. 6Μόνο χαρούμενες θέες και ήχοι μπορούν να έρθουν στο νου που έχει συγχωρέσει τον εαυτό του.
3. Τι ανάγκη έχει ένας τέτοιος νους για σκέψεις θανάτου, επίθεσης και φόνου; 2Τι άλλο εκτός από ασφάλεια, αγάπη και χαρά μπορεί να αντιληφθεί ότι τον περιβάλλει; 3Τι υπάρχει που θα τον έκανε να επιλέξει την καταδίκη του και τι υπάρχει που θα ήθελε να το κατακρίνει; 40 κόσμος που βλέπει, πηγάζει από ένα νου που έχει ειρήνη μέσα του. 5Κανένας κίνδυνος δεν παραφυλάει σε ό,τι κι αν βλέπει, επειδή είναι καλοσυνάτο και κοιτάζει μόνο την καλοσύνη.
4. Ο πραγματικός κόσμος συμβολίζει ότι το όνειρο της αμαρτίας και της ενοχής έχει τελειώσει και ο Υιός του Θεού δεν κοιμάται πια. 2Τα μάτια του ανοίγουν και αντιλαμβάνονται την σίγουρη αντανάκλαση της Αγάπης του Πατέρα του, την σίγουρη υπόσχεση ότι έχει λυτρωθεί. 3Ο πραγματικός κόσμος συμβολίζει το τέλος του χρόνου, επειδή η αντίληψη αυτού του κόσμου κάνει το χρόνο άσκοπο.
5. Το Άγιο Πνεύμα δεν έχει ανάγκη τον χρόνο, όταν ο χρόνος έχει υπηρετήσει τον σκοπό Του. 2Το Άγιο Πνεύμα περιμένει τώρα, μόνο μια στιγμή ακόμα για τον Θεό να κάνει το τελικό Του βήμα, ο χρόνος έχει εξαφανιστεί, παίρνοντας μαζί του καθώς φεύγει την αντίληψη και αφήνοντας μόνο την αλήθεια όπως είναι. 3Αυτή η στιγμή είναι ο στόχος μας, διότι περιέχει την ενθύμηση του Θεού. 4Και καθώς κοιτάζουμε έναν κόσμο συχωρεμένο, Αυτός μας καλεί και έρχεται να μας πάρει σπίτι, υπενθυμίζοντάς μας τον Εαυτό μας, τον Οποίο η συγχώρεση μας έχει ξαναδώσει.

Μάθημα 291 
Σήμερα είναι μια μέρα γαλήνης και ειρήνης.

1. Τα μάτια του Χριστού κοιτάζουν μέσα από μένα σήμερα. 2Η όραση Του μου δείχνει ότι όλα τα πράγματα έχουν συγχωρεθεί και βρίσκονται εν ειρήνη και προσφέρει το ίδιο όραμα σε όλο τον κόσμο. 3Και εγώ δέχομαι αυτό το όραμα εις το όνομα της όρασης Του ταυτόχρονα για τον εαυτό μου και για τον κόσμο επίσης. 4Τι ομορφιά κοιτάζουμε σήμερα! 5Τι αγιοσύνη βλέπουμε να μας περιβάλλει! 6Και μας δίνεται να καταλάβουμε ότι είναι μια αγιοσύνη που μοιραζόμαστε, είναι η Αγιοσύνη του Ίδιου του Θεού.

2. Σήμερα ο νους μου είναι σιωπηλός, για να λάβει τις Σκέψεις που προσφέρεις. 2Και εγώ δέχομαι ό,τι προέρχεται από Σένα και όχι από τον Εαυτό μου. 3Δεν γνωρίζω τον δρόμο προς  Εσένα. 4Εσύ όμως είσαι απόλυτα βέβαιος. 5Πατέρα, οδήγησε τον Υιό Σου στο γαλήνιο μονοπάτι που οδηγεί σε Σένα. 6Ας είναι τέλεια η συχώρεση μου κι ας επιστρέψει η μνήμη Σου στο νου μου.

Μάθημα 292 
Ένα αίσιο αποτέλεσμα είναι σίγουρο για όλα τα πράγματα.

1. Οι υποσχέσεις του Θεού δεν έχουν εξαιρέσεις. 2Και Αυτός εγγυάται ότι μόνο η χαρά μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα για το καθετί. 3Εξαρτάται από μας, όμως, πότε αυτό το αποτέλεσμα θα πραγματοποιηθεί, για πόσο διάστημα θα αφήνουμε ένα ξένο θέλημα να φαίνεται ότι αντιτίθεται στο Δικό Του Θέλημα. 4Και εφόσον νομίζουμε ότι αυτό το ξένο θέλημα είναι πραγματι­κό, δεν θα βρούμε το αποτέλεσμα που Αυτός έχει ορίσει ως το τέλος όλων των προβλημάτων που αντιλαμβανόμαστε, όλων των δοκιμασιών που βλέπουμε και κάθε κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. 5Το τέλος, όμως, είναι βέβαιο. 6Γιατί το Θέλημα του Θεού γίνεται και στην γη και στον ουρανό. 7Θα αναζητήσουμε και θα βρούμε σύμφωνα με το Θέλημα Του, το οποίο εγγυάται την πραγματο­ποίηση του θελήματος μας.

2. Σε ευχαριστούμε, Πατέρα, που μας εγγυάσαι μόνο αίσια αποτελέσματα στο τέλος. 2Βοήθησε μας να μην παρεμβαίνουμε και καθυστερούμε τα χαρμόσυνα αποτελέσματα που μας έχεις υποσχεθεί για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιληφθούμε και για κάθε δοκιμασία που νομίζουμε, ακόμα, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Μάθημα 293
Όλος ο φόβος είναι παρελθόν και μόνο η αγάπη είναι εδώ.

1. Όλος ο φόβος είναι παρελθόν, επειδή η πηγή του έχει εξαφανιστεί και μαζί με αυτήν και όλες οι σκέψεις της. 2Η αγάπη παραμένει η μόνη τωρινή κατάσταση, η Πηγή της οποίας είναι εδώ για πάντα. 3Μπορεί ο κόσμος να φαίνεται λαμπρός και ξάστερος και ασφαλής και ευχάριστος, αν όλα τα περασμένα λάθη μου τον καταδυναστεύουν και μου δείχνουν διαστρεβλωμένες μορφές φόβου; 4Στο παρόν όμως η αγάπη είναι ολοφάνερη και τα αποτελέσμα­τα της εμφανή. 5Όλος ο κόσμος λάμπει καθώς καθρεφτίζει το άγιο φως της και εγώ αντιλαμβάνομαι επιτέλους έναν κόσμο συχωρεμένο.

2. Πατέρα, ας μην χάσω την ευκαιρία να δω τον άγιο κόσμο Σου σήμερα. 2Και ας μην παραλείψω να ακούσω όλους τους ύμνους ευγνωμοσύνης που ο κόσμος τραγουδά πίσω από τους ήχους του φόβου. 3Υπάρχει ένας πραγματικός κόσμος που το παρόν προστατεύει από όλα τα περασμένα λάθη. 4Είμαι πρόθυμος να δω μπροστά μου αυτόν τον κόσμο σήμερα.

Μάθημα 294
Το Σώμα μου είναι ένα εντελώς ουδέτερο πράγμα.

1. Είμαι ένας Υιός του Θεού. 2Μπορώ να είμαι κι ένα άλλο πράγμα επίσης; 3Δημιούργησε ο Θεός αυτό που είναι θνητό και φθαρτό; 4Τι ανάγκη έχει ο αγαπημένος Υιός του Θεού για αυτό που πρέπει να πεθάνει; 5Κι ωστόσο ένα ουδέτερο πράγμα δεν βλέπει τον θάνατο, επειδή ούτε οι σκέψεις του φόβου τοποθετούνται εκε, και ούτε του δίνεται  μια παρωδία αγάπης. 6Η ουδετερότητά του το προστατεύει όσο είναι χρήσιμο. 7Και μετά, χωρίς να έχει ένα σκοπό, εγκαταλείπεται. 8Δεν είναι άρρωστο, ούτε ηλικιωμένο, ούτε πληγωμένο. 9Απλώς δεν έχει πράγματι καμιά  λειτουργία  και εγκαταλείπεται. 10Σήμερα ας μην το δω σαν κάτι περισσότερο από αυτό, εκτελεί μια υπηρεσία για λίγο και είναι κατάλληλο για αυτήν διατηρώντας την χρησιμότητά του για όσο διάστημα μπορεί να υπηρετεί και κατόπιν αντικαθίσταται για μεγαλύτερο όφελος.

2. Το σώμα μου, Πατέρα, δεν μπορεί να είναι ο Υιός Σου. 2Και ό,τι δεν δημιουργήθηκε δεν μπορεί να είναι ούτε αμαρτωλό ούτε αναμάρτητο, ούτε καλό ούτε κακό. 3Ας χρησιμοποιήσω λοιπόν αυτό το όνειρο, για να βοηθήσω το σχέδιό Σου για αφύπνιση από όλα τα όνειρα που πλάσαμε.

Μάθημα 295
Το Άγιο Πνεύμα βλέπει μέσα από μένα σήμερα.

1. Ο Χριστός ζητά να χρησιμοποιήσει τα μάτια μου σήμερα και έτσι να λυτρώσει τον κόσμο. 2Ζητά αυτό το δώρο, για να μπορέσει να μου δώσει ειρήνη του νου και να απομακρύνει όλον τον τρόμο και όλον τον πόνο. 3Και καθώς ο τρόμος και ο πόνος φεύγουν, τα όνειρα που φαίνονταν να είναι στον κόσμο εξαφανίζονται. 4Η λύτρωση πρέπει να είναι ενιαία. 5Καθώς σώζομαι, ο κόσμος σώζεται μαζί με μένα. 6Επειδή όλοι μαζί πρέπει να λυτρωθούμε. 7Ο φόβος εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές μορφές αλλά η αγάπη είναι μία.

2. Πατέρα μου, ο Χριστός μού έχει ζητήσει ένα δώρο,  που το δίνω ώστε να μου δοθεί. 2Βοήθησέ με να χρησιμοποιήσω τα μάτια του Χριστού σήμερα και έτσι να επιτρέψω στην Αγάπη του Άγιου Πνεύματος να ευλογεί όλα τα πράγματα που μπορεί να κοιτάζω, ώστε να μου δοθεί η γεμάτη συγχώρεση Αγάπη Του.

Μάθημα 296
Το Άγιο Πνεύμα μιλά μέσα από μένα σήμερα.

1. Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται την φωνή μου σήμερα, ώστε όλος ο κόσμος να ακούσει την Φωνή Σου και τον Λόγο Σου μέσα από μένα. 2ΕΊμαι αποφασισμένος να Σε αφήσω να μιλήσεις μέσα από μένα, επειδή θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μόνο τα δικά Σου λόγια και να μην έχω άλλες σκέψεις εκτός από τις Δικές Σου, επειδή μόνο οι Δικές Σου είναι αληθινές. 3Είμαι πρόθυμος να σώσω τον κόσμο που έπλασα. 4Επειδή εγώ που τον έχω καταδικάσει θα ήθελα να τον απελευθερώσω, ώστε να μπορέσω να γλιτώσω και να ακούσω το Λόγο που η άγια Φωνή Σου θα μου πει σήμερα.

2. Διδάσκουμε σήμερα αυτό που είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε και μόνον αυτό. 2Και έτσι ο στόχος της μάθησης μας ελευθερώνεται από την σύγκρουση και μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και γρήγορα. 3Πόσο χαρούμενα έρχεται το Άγιο Πνεύμα να μας σώσει από την κόλαση, όταν αφήνουμε την διδασκαλία Του να πείσει τον κόσμο, μέσα από εμάς, να αναζητήσει και να βρει τον εύκολο δρόμο προς τον Θεό.

Μάθημα 297
Η Συγχώρεση είναι το μόνο δώρο που δίνω.

1. Η συγχώρεση είναι το μόνο δώρο που δίνω, επειδή είναι το μόνο δώρο που θέλω. 2Καθετί που δίνω, το δίνω στον εαυτό μου. 3Αυτή είναι η απλή συνταγή της σωτηρίας. 4Και εγώ, που θα ήθελα να σωθώ, είμαι πρόθυμος να την υιοθετήσω και να την κάνω τρόπο ζωής μέσα σε έναν κόσμο που χρειάζεται την σωτηρία και ο οποίος θα σωθεί καθώς δέχομαι την Εξιλέωση για τον εαυτό μου.

2. Πατέρα, πόσο σίγουροι είναι οι δρόμοι Σου, πόσο βέβαιη είναι η τελική τους κατάληξη και με πόση αξιοπιστία το κάθε βήμα στη σωτηρία μου έχει καθοριστεί και πραγματοποιηθεί από την χάρη Σου. 2Σε ευχαριστώ για τα αιώνια δώρα Σου και σε ευχαριστώ για τον Εαυτό μου.

Μάθημα 298
Σε αγαπώ, Πατέρα και αγαπώ τον Υιό Σου.

1. Η ευγνωμοσύνη μου επιτρέπει στην αγάπη μου να γίνει δεκτή χωρίς φόβο. 2Και έτσι επιστρέφω επιτέλους στην Πραγματικότητα μου. 3Το καθετί που εισέβαλε στην άγια όραση μου, η συγχώρεση το αφαιρεί. 4Πλησιάζω το τέλος των άσκοπων ταξιδιών, των παράλογων σταδιοδρομιών και των ψεύτικων αξιών. 5Αντί για αυτά δέχομαι ό,τι ο Θεός ορίζει ότι είναι δικό μου, σίγουρος ότι έτσι μόνο θα σωθώ, σίγουρος ότι προχωρώ μέσα από τον φόβο για να συναντήσω την Αγάπη μου.

2. Πατέρα, έρχομαι σε Σένα σήμερα, επειδή δεν θα ήθελα να ακολουθήσω κανέναν δρόμο εκτός από τον Δικό Σου. 2Εσύ είσαι δίπλα μου. 3Ο δρόμος Σου είναι βέβαιος. 4Είμαι ευγνώμων για τα άγια δώρα Σου: το σίγουρο καταφύγιο και την απόδραση από καθετί που θα έκρυβε την αγάπη μου για τον Θεό, τον Πατέρα μου και τον άγιο Υιό Του.

Μάθημα 299
Η αιώνια αγιοσύνη κατοικεί μέσα μου.

1. Η αγιοσύνη μου είναι πολύ πέρα από την ικανότητά μου να την καταλάβω ή να την γνωρίσω. 2Ο Θεός, ο Πατέρας μου ωστόσο, ο Οποίος την δημιούργησε, αναγνωρίζει την αγιοσύνη μου ως την Δική Του αγιοσύνη. 3Το κοινό μας Θέλημα την κατανοεί. 4Και το κοινό μας Θέλημα γνωρίζει ότι είναι αληθινή.

2. Πατέρα, η αγιοσύνη μου δεν προέρχεται από μένα. 2Δεν είναι δυνατόν να καταστραφεί από την αμαρτία. 3Δεν είναι δυνατόν να υποφέρει από επιθέσεις. 4Οι ψευδαισθήσεις μπορούν να την κρύψουν αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν την ακτινοβολία της ούτε να εξασθενίσουν το φως της. 5Έίναι για πάντα απολύτως άθικτη. 6Μέσα σε αυτήν, όλα τα πράγματα θεραπεύονται επειδή παραμένουν όπως Εσύ τα δημιούργησες. 7Και εγώ μπορώ να γνωρίζω την αγιοσύνη μου, επειδή η Ίδια η Αγιοσύνη με δημιούργησε. 8Μπορώ να γνωρίζω την Πηγή μου, επειδή είναι το θέλημα Σου να είσαι γνωστός.

Μάθημα 300
Μόνο μια στιγμή διαρκεί αυτός ο κόσμος.

1. Αυτή είναι μια σκέψη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πει ότι ο θάνατος και η θλίψη είναι η σίγουρη μοίρα όλων αυτών που έρχονται εδώ, επειδή οι χαρές τους εξαφανίζονται προτού αποκτηθούν ή ακόμα και προτού αγγιχτούν. 2Αυτή, ωστόσο, είναι επίσης η ιδέα που δεν αφήνει καμιά ψευδή αντίληψη να μας εξουσιάζει ή να αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από ένα περαστικό σύννεφο σε έναν αιώνια γαλήνιο ουρανό. 3Αυτή είναι η γαλήνη που αναζητάμε σήμερα, αδιατάραχτη, ολοφάνερη και σίγουρη.

2. Αναζητάμε τον άγιο κόσμο Σου σήμερα. 2Επειδή εμείς, οι αγαπημένοι Σου Υιοί, έχουμε χάσει το δρόμο μας για λίγο. 3 Έχουμε, όμως, ακούσει τη Φωνή Σου και έχουμε μάθει τι ακριβώς να κάνουμε για να αποκατασταθούμε στον Ουρανό και στον αληθινό μας Εαυτό. 4Και δίνουμε ευχαριστίες σήμερα που ο κόσμος διαρκεί μόνο για μια στιγμή. 5Θα προχωρήσουμε πέρα από αυτήν την μικροσκοπική στιγμή στην αιωνιότητα.

 


 

Share