Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
9. Τι Είναι η Δευτέρα Παρουσία;

1.Ο Δεύτερος Ερχομός του Χριστού, ο οποίος είναι τόσο σίγουρος όσο ο Θεός, είναι απλά η διόρθωση των λαθών και η επιστροφή της πνευματικής υγείας. 2Είναι ένα μέρος της συνθήκης που αποκαθιστά αυτό που ποτέ δεν χάθηκε και επαναεγκαθιδρύει αυτό που είναι παντοτινά  αληθινό. 3Είναι η πρόσκληση προς τον Λόγο του Θεού να πάρει την θέση της ψευδαίσθησης. η προθυμία να αφήσουμε την συγχώρεση να απλωθεί πάνω σε όλα τα πράγματα χωρίς εξαίρεση και χωρίς επιφύλαξη.
2.Είναι, η τα πάντα εμπεριέχουσα φύση του Δεύτερου Ερχομού του Χριστού, που του επιτρέπει ν᾽αγκαλιάσει τον κόσμο και να σε κρατήσει ασφαλή μέσα στην ήπια έλευσή του, που περιλαμβάνει κάθε τι ζωντανό μαζί μ᾽εσένα. 2Δεν υπάρχει τέλος στην απελευθέρωση που ο Δεύτερος Ερχομός φέρνει αφού η δημιουργία του Θεού πρέπει να είναι χωρίς όρια. 3Η συγχώρεση φωτίζει τον δρόμο του Δεύτερου Ερχομού, επειδή φωτίζει τα πάντα ως ένα. 4Κι έτσι η ενότητα αναγνωρίζεται επιτέλους.
3. Η Δευτέρα Παρουσία βάζει τέλος στα μαθήματα που το Άγιο Πνεύμα διδάσκει, ανοίγοντας τον δρόμο για την Έσχατη Κρίση στην οποία η μάθηση τελειώνει σε μια τελευταία σύνοψη που θα επεκταθεί πέρα από την ίδια και θα φτάσει στον Θεό. 2Η Δευτέρα Παρουσία είναι η ώρα όπου όλοι οι νόες δίνονται στα χέρια του Χριστού, για να επιστρέψουν στο πνεύμα, στο όνομα της αληθινής δημιουργίας και της Βούλησης του Θεού.
4.Ο Δεύτερος Ερχομός είναι το μοναδικό γεγονός στον χρόνο που ο ίδιος ο χρόνος δεν μπορεί να επηρρεάσει. 2Διότι όποιος ήρθε ποτέ να πεθάνει ή που θα έρθει ή που είναι παρών τώρα, απελευθερώνεται εξ ίσου από ό,τι κατασκεύασε. 3Σε αυτήν την ισότητα αποκαθίσταται ο Χριστός ως μια Ταυτότητα, στην οποία οι Υιοί του Θεού αναγνωρίζουν ότι όλοι είναι ένα. 4Και ο Θεός ο Πατέρας χαμογελά στον Υιό Του, την μια δημιουργία Του και την μόνη χαρά Του.
5.Προσευχήσου ο Δεύτερος Ερχομός να έρθει γρήγορα αλλά μην αρκείσαι σ᾽αυτό. 2Χρειάζεται τα μάτια σου και τ᾽αυτιά και τα χέρια και τα πόδια σου. 3Χρειάζεται την φωνή σου. 4Και περισσότερο από όλα χρειάζεται την προθυμία σου. 5Ας χαιρόμαστε που μπορούμε να κάνουμε το Θέλημα του Θεού και να ενωθούμε μαζί στο άγιο φως του. 6Δώσε προσοχή, ο Υιός του Θεού είναι ένα μέσα μας, και μπορούμε να φτάσουμε την Αγάπη τού Πατέρα μας μέσα από Αυτόν.

Μάθημα 301
Και ο ίδιος ο Θεός θα σκουπίσει όλα τα δάκρυα.

1. Πατέρα, αν δεν κρίνω, δεν μπορώ να κλαίω. 2Ούτε μπορώ να πονώ ή να αισθάνομαι ότι είμαι εγκαταλελειμμένος ή αχρείαστος στον κόσμο. 3Αυτό είναι το σπίτι μου, επειδή δεν το κρίνω και επομένως είναι μόνο ό,τι Εσύ θέλεις. 4Ας το κοιτάξω σήμερα χωρίς κατάκριση, μέσα από τα χαρούμενα μάτια που η συχώρεση έχει απελευθερώσει από όλες τις διαστρεβλώσεις. 5Ας δω τον κόσμο Σου, αντί για τον δικό μου κόσμο. 6Και όλα τα δάκρυα που έχυσα θα ξεχαστούν, επειδή η πηγή τους έχει εξαφανιστεί. 7Πατέρα, δεν θα κρίνω τον κόσμο Σου σήμερα.

2. Ο κόσμος του Θεού είναι ευτυχισμένος. 2Αυτοί που τον κοιτάζουν μπορούν μόνο να του προσθέσουν την χαρά τους και να τον ευλογήσουν ως μια αιτία ακόμη μεγαλύτερης χαράς για αυτούς. 3Κλάψαμε επειδή δεν καταλάβαμε. 4Έχουμε μάθει όμως ότι ο κόσμος που βλέπαμε ήταν ψεύτικος, σήμερα θα κοιτάξουμε τον κόσμο του Θεού.

Μάθημα 302
Εκεί όπου υπήρχε σκοτάδι βλέπω φως.

1. Πατέρα, τα μάτια μας ανοίγουν επιτέλους. 2Ο άγιος κόσμος Σου μάς περιμένει, καθώς η όρασή μας αποκαθίσταται τελικά και μπορούμε να δούμε. 3Νομίσαμε ότι υποφέραμε. 4Είχαμε ξεχάσει όμως τον Υιό που Εσύ δημιούργησες. 5Τώρα βλέπουμε ότι το σκοτάδι είναι η φαντασία μας και το φως βρίσκεται εκεί για να το κοιτάξουμε. 6Η όραση του Χριστού μετατρέπει το σκοτάδι σε φως, επειδή ο φόβος πρέπει να εξαφανιστεί όταν έρθει η αγάπη. 7Ας συγχωρέσω τον άγιο κόσμο Σου σήμερα, ώστε να κοιτάξω την αγιοσύνη του και να καταλάβω ότι αντανακλά μόνο την δική μου αγιοσύνη.

2. Η Αγάπη μας, μάς περιμένει καθώς πηγαίνουμε σε Αυτόν και βαδίζει δίπλα μας δείχνοντας μας τον δρόμο. 2Αυτός δεν μας απογοητεύει σε τίποτα. 3Αυτός είναι ο στόχος που αναζητάμε και Αυτός είναι το μέσον με το οποίο πηγαίνουμε σε Αυτόν.

Μάθημα 303
Ο άγιος Χριστός γεννιέται μέσα μου σήμερα.

1. Κοιτάξτε μαζί με μένα, άγγελοι, κοιτάξτε μαζί μου σήμερα! 2Όλες οι άγιες Σκέψεις του Θεού ας με περιβάλλουν κι ας μείνουν ακίνητες μαζί μου, καθώς ο Υιός του Ουρανού γεννιέται. 3Οι γήϊνοι ήχοι ας σιωπήσουν και οι θέες που έχω συνηθίσει ας εξαφανιστούν. 4Ας είναι καλοδεχούμενος ο Χριστός εκεί που είναι το σπίτι Του. 5Και ας ακούει τους ήχους που Αυτός καταλαβαίνει κι ας βλέπει μονάχα τις θέες που δείχνουν την Αγάπη του Πατέρα Του. 6Ας μην είναι πια ένας ξένος εδώ, γιατί ξαναγεννιέται μέσα μου σήμερα.

2. Ο Υιός Σου είναι καλοδεχούμενος, Πατέρα. 2Έχει έρθει να με σώσει από τον κακό εαυτό που έπλασα. 3Ο Εαυτός που Εσύ μου έχεις δώσει είναι Αυτός. 4Αυτός είναι μόνο ό,τι πραγματικά είμαι στ᾽αλήθεια. 5Είναι ο Υιός που Εσύ αγαπάς πάνω από όλα. 6Είναι ο Εαυτός μου, όπως Εσύ με δημιούργησες. 7Ο Χριστός δεν μπορεί να σταυρωθεί 8Ασφαλής στα Χέρια Σου, ας λάβω τον Υιό Σου.

Μάθημα 304
Ας μην συσκοτίσει ο κόσμος μου την θέα του Χριστού.

1. Μπορώ να θολώσω την άγια όραση μου, αν της φορτώσω τον κόσμο μου. 2Και δεν μπορώ να βλέπω τις άγιες θέες που κοιτάζει ο Χριστός, αν δεν χρησιμοποιώ την όραση Του.3Η αντίληψη είναι ένας καθρέφτης και όχι μια πραγματικότητα. 4Και ό,τι κοιτάζω είναι η κατάσταση του νου μου, καθρεφτι­σμένη στον εξωτερικό κόσμο. 5Είμαι πρόθυμος να ευλογήσω τον κόσμο κοιτάζοντας μέσα από τα μάτια του Χριστού. 6Και θα κοιτάξω τις σίγουρες ενδείξεις ότι όλες οι αμαρτίες μου έχουν συγχωρεθεί.

2. Με οδηγείς από το σκοτάδι στο φως, από την αμαρτία στην αγιοσύνη.2Ας συγχωρέσω και έτσι ας λάβω την σωτηρία για τον κόσμο. 3Η σωτηρία είναι το δώρο Σου, Πατέρα μου, το οποίο μου δίνεται για να το προσφέρω στον άγιο Υιό Σου, ώστε να μπορέσει να ξαναθυμηθεί Εσένα και τον Υιό Σου, όπως Εσύ τον δημιούργησες.

Μάθημα 305
Υπάρχει μια ειρήνη που μας απονέμει ο Χριστός.

1. Όποιος χρησιμοποιεί μόνο την όραση του Χριστού βρίσκει μια ειρήνη τόσο βαθιά και ήσυχη, τόσο αδιατάραχτη και εντελώς αμετάβλητη, που το ταίρι της δεν υπάρχει στον κόσμο. 2Οι συγκρίσεις παύουν μπροστά σε αυτήν την ειρήνη. 3Και όλος ο κόσμος αποχωρεί σιωπηλά καθώς η αλήθεια τον περιβάλλει, ώστε να μην είναι πια το σπίτι του φόβου. 4Επειδή η αγάπη έχει έρθει και έχει θεραπεύσει τον κόσμο προσφέροντάς του την ειρήνη του Χριστού.

2. Πατέρα, μας δίνεται η ειρήνη του Χριστού, επειδή είναι το Θέλημά Σου να σωθούμε. 2Βοήθησέ μας σήμερα απλώς και μόνο να δεχτούμε το δώρο Σου και να μην το κρίνουμε. 3Διότι έχει έρθει σε μας για να μας σώσει από την αυτοκαταδίκη μας.

Μάθημα 306
Το δώρο του Χριστού είναι το μόνο που αναζητώ σήμερα.

1. Τι άλλο εκτός από την όραση του Χριστού θα χρησιμοποιούσα σήμερα, όταν αυτή μπορεί να μου προσφέρει μια μέρα στην οποία βλέπω έναν κόσμο τόσο όμοιο με τον Ουρανό, που μια πανάρχαια μνήμη ξανάρχεται στο νου μου; 2Σήμερα μπορώ να ξεχάσω τον κόσμο που έπλασα. 3Σήμερα μπορώ να προχωρήσω πέρα από όλο τον φόβο και να αποκατασταθώ στην αγάπη και στην αγιοσύνη και στην ειρήνη. 4Σήμερα λυτρώνομαι και ξαναγεννιέμαι μέσα σε έναν κόσμο ευσπλαχνίας και φροντίδας, με καλοσύνη αγάπης και Θεϊκής ειρήνης.

2. Και έτσι, Πατέρα μας, επιστρέφουμε σε Σένα, ενθυμούμενοι ότι ποτέ δεν φύγαμε, ενθυμούμενοι τα άγια δώρα Σου για μας. 2Ερχόμαστε με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες, έχοντας άδεια χέρια και ανοιχτές καρδιές και νόες, ζητώντας μονάχα ό,τι Εσύ δίνεις. 3Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ένα δώρο που να είναι αρκετό για τον Υιό Σου. 4Στην Αγάπη Σου, όμως, το δώρο του Χριστού είναι δικό του.

Μάθημα 307
Αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες δεν μπορούν να είναι η θέλησή μου.

1. Πατέρα, η θέλησή Σου και μόνον αυτή είναι η δική μου Θέληση. 2Δεν υπάρχει άλλη θέληση για μένα. 3Ας μην προσπαθώ να πλάσω μια άλλη θέληση, διότι είναι ανόητο και θα μου προξενήσει πόνο. 4Μόνο η Θέλησή Σου μπορεί να μου φέρει ευτυχία και μόνον αυτή υπάρχει. 5Αν θα ήθελα να έχω μόνον ό,τι Εσύ μπορείς να δίνεις, πρέπει να δεχτώ την Θέλησή Σου για μένα και να εισέλθω στην ειρήνη όπου η σύγκρουση είναι αδύνατη, όπου ο Υιός Σου είναι ένα με Εσένα σε υπόσταση και  βούληση και όπου τίποτα δεν αντικρούει την άγια αλήθεια ότι, παραμένω όπως Εσύ με δημιούργησες.

2. Και με αυτήν την προσευχή μπαίνουμε σιωπηλά σε μια κατάσταση όπου η σύγκρουση δεν μπορεί να έρθει, επειδή ενώνουμε την άγια βούλησή μας με του Θεού καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι ίδια.

Μάθημα 308
Αυτή η στιγμή είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει.

1. Έχω συλλάβει τον χρόνο με έναν τέτοιο τρόπο που με κάνει να υπονομεύω τον σκοπό μου. 2Αν θέλω να φτάσω πέρα από τον χρόνο στην αιωνιότητα, πρέπει να αλλάξω την αντίληψη μου για το ποιός είναι ο σκοπός του χρόνου. 3Ο σκοπός του χρόνου δεν μπορεί να είναι να κρατά το παρελθόν και το μέλλον σαν ένα. 4Το μόνο χρονικό διάστημα στο οποίο μπορώ να σωθώ από τον χρόνο είναι αυτή η στιγμή. 5Επειδή αυτή την στιγμή, η συγχώρεση έχει έρθει να με απελευθερώσει. 6Η γέννηση του Χριστού είναι τώρα, χωρίς ένα παρελθόν ή ένα μέλλον. 7Αυτός έχει έρθει να δώσει την τωρινή ευλογία Του στον κόσμο, αποκαθιστώντας τον στην αιωνιότητα και στην αγάπη. 8Και η αγάπη είναι πάντα παρούσα, εδώ και τώρα.

2. Σε ευχαριστώ για αυτή την στιγμή, Πατέρα. 2Τώρα είναι η στιγμή στην οποία λυτρώνομαι. 3Αυτή η στιγμή είναι η ώρα που έχεις ορίσει για την απελευθέρωση του Υιού Σου και για την σωτηρία του κόσμου μέσα από αυτόν.

Μάθημα 309
Δεν θα φοβηθώ να κοιτάξω μέσα μου σήμερα.

1. Μέσα μου βρίσκεται η Αιώνια Αθωότητα, επειδή είναι η Θέληση του Θεού να βρίσκεται εκεί για πάντα. 2Εγώ, ο Υιός Του, που η θέλησή μου είναι απεριόριστη όπως η Δική Του, δεν μπορώ να θέλω καμιά αλλαγή σε αυτό. 3Διότι, να αρνηθώ την Θέληση του Πατέρα μου, σημαίνει ότι αρνούμαι την δικιά μου θέληση. 4Να κοιτάξω μέσα μου, σημαίνει μόνο ότι βρίσκω την θέλησή μου όπως ο Θεός την δημιούργησε και όπως πράγματι είναι. 5Φοβάμαι να κοιτάξω μέσα μου, επειδή νομίζω ότι έπλασα μια άλλη θέληση που δεν είναι αληθινή και η οποία νομίζω ότι έχει πραγματοποιηθεί. 6Δεν έχει όμως καμιά επίπτωση. 7Μέσα μου είναι η αγιοσύνη του Θεού. 8Μέσα μου είναι η μνήμη Του.

2. Το βήμα που κάνω σήμερα, Πατέρα μου, είναι η σίγουρη απελευθέρωση μου από τα μάταια όνειρα της αμαρτίας. 2Ο βωμός Σου είναι γαλήνιος και ακηλίδωτος. 3Είναι ο άγιος βωμός του Εαυτού μου και εκεί βρίσκω την αληθινή μου Ταυτότητα.

Μάθημα 310
Χωρίς φόβο και με αγάπη, περνώ αυτή την μέρα.

1. Αυτή την μέρα, Πατερά μου, θα ήθελα να την περάσω με Σένα, όπως Εσύ έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να είναι οι μέρες μου. 2Και αυτό που θα βιώσω δεν έχει καμιά σχέση με τον χρόνο. 3Η χαρά που μου έρχεται δεν έχει σχέση με τις ημέρες ή τις ώρες, διότι έρχεται στον Υιό Σου από τον Ουρανό. 4Αυτή η μέρα θα είναι η γλυκιά Σου υπενθύμιση να Σε θυμηθώ, το ευσπλαχνικό Σου κάλεσμα για τον άγιο Υιό Σου, η ένδειξη ότι η χάρη Σου μου έχει δοθεί και ότι είναι η θέλησή Σου να απελευθερωθώ σήμερα.

2. Αυτή την μέρα την περνάμε μαζί, εσύ κι εγώ. 2Και όλος ο κόσμος ενώνεται μαζί με μας στο τραγούδι της ευγνωμοσύνης και της χαράς, για Αυτόν που μας έδωσε την σωτηρία και μας απελευθέρωσε. 3Επιστρέφουμε στην ειρήνη και στην αγιοσύνη. 4Σήμερα δεν υπάρχει μέρος μέσα μας για τον φόβο, επειδή έχουμε καλωσορίσει την αγάπη στις καρδιές μας.

 


 

Share