Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
10. Τι είναι η Έσχατη Κρίση;

1.Ο Δεύτερος Ερχομός του Χριστού δίνει στον Υιό του Θεού αυτό το δώρο: να ακούσει την Φωνή για τον Θεό να διακηρύσσει ότι αυτό που είναι ψευδές είναι ψευδές και ό,τι είναι αληθινό ποτέ δεν άλλαξε. 2Και αυτή είναι η κρίση στην οποία η αντίληψη τελειώνει. 3Στην αρχή βλέπεις ένα κόσμο που το έχει δεχτεί αυτό ως αληθινό, προβαλλόμενο από έναν διορθωμένο τώρα νου. 4Και με αυτήν την άγια θέα, η αντίληψη δίνει μια σιωπηλή ευλογία και μετά εξαφανίζεται, έχοντας επιτελέσει τον στόχο της και ολοκληρώσει την αποστολή της.
2. Η Έσχατη Κρίση του κόσμου δεν περιέχει καμία καταδίκη. 2Επειδή βλέπει τον κόσμο ως ολοκληρωτικά συγχωρεμένο, χωρίς αμαρτία και εξ ολοκλήρου χωρίς σκοπό. 3Χωρίς μια αιτία, και τώρα χωρίς μια λειτουργία στην όραση του Χριστού, απλά γλιστρά μακρυά στο τίποτα. 4Εκεί γεννήθηκε κι εκεί τελειώνει. 5Και όλες οι φιγούρες στο όνειρο στο οποίο ο κόσμος ξεκίνησε φεύγουν μαζί του. 6Τα σώματα τώρα είναι άχρηστα και άρα ξεθωριάζουν, επειδή ο Υιός του Θεού είναι χωρίς όρια.
3.Εσύ που πίστεψες ότι η Έσχατη Κρίση του Θεού θα καταδίκαζε τον κόσμο στην κόλαση μαζί κι εσένα, δέξου αυτήν την άγια αλήθεια: η Κρίση του Θεού είναι το δώρο της Διόρθωσης που ο ίδιος εναπόθεσε πάνω σε όλα σου τα λάθη, ελευθερώνοντάς σε από αυτά και από όλα τα αποτελέσματα που φάνηκαν ποτέ να έχουν. 2Να φοβάσαι την σωτήρια χάρη του Θεού δεν σημαίνει παρά να φοβάσαι την πλήρη απελευθέρωση από τον πόνο, την επιστροφή στην ειρήνη, την ασφάλεια και ευτυχία και την ένωση με την δική σου Ταυτότητα.
4. Η Έσχατη Κρίση του Θεού είναι τόσο ευσπλαχνική όσο και κάθε βήμα στο προκαθορισμένο Του σχέδιο για να ευλογήσει τον Υιό Του και να τον καλέσει να επιστρέψει στην αιώνια ειρήνη που Αυτός μοιράζεται μαζί του. 2Μην φοβάσαι την αγάπη. 3Επειδή μόνον αυτή μπορεί να θεραπεύσει όλη την λύπη, να σκουπίσει όλα τα δάκρυα και απαλά να ξυπνήσει από το όνειρό του πόνου του τον Υιό τον οποίο ο Θεός αναγνωρίζει ως δικό Του. 4Μην το φοβάσαι αυτό. 5Η σωτηρία ζητά να την καλωσορίσεις. 6Και ο κόσμος περιμένει την χαρούμενη αποδοχή σου, που θα τον ελευθερώσει.
5.Αυτή είναι η Έσχατη Κρίση του Θεού:  “Ακόμα είσαι ο άγιος Υιός Μου, για πάντα αθώος, για πάντα γεμάτος αγάπη, για πάντα αγαπημένος, τόσο απεριόριστος όσο και ο Δημιουργός σου και πλήρως αμετάβλητος και για πάντα αγνός. 2Γι αυτό ξύπνα και επίστρεψε σ᾽Εμένα. 3Είμαι ο Πατέρας σου και είσαι ο Υιός Μου.”

Μάθημα 311
Κρίνω όλα τα πράγματα, έτσι όπως τα θέλω να είναι.

1. Η κρίση πλάστηκε για να είναι ένα όπλο εναντίον της αλήθειας. 2Διαχωρίζει αυτό εναντίον του οποίου χρησιμοποιείται και το τονίζει σαν να ήταν ένα ξεχωριστό πράγμα. 3Και μετά, το πλάθει έτσι όπως θα το ήθελες να είναι. 4Κρίνει ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει, επειδή δεν μπορεί να δει την ολότητα και επομένως κρίνει λανθασμένα. 5Ας μην την χρησιμοποιήσουμε σήμερα αλλά ας την δωρίσουμε σε Αυτόν που έχει μια διαφορετική χρήση για αυτήν. 6Θα μας ανακουφίσει από την αγωνία όλων των κρίσεων που έχουμε κάνει εναντίον του εαυτού μας και θα επαναφέρει την ψυχική ειρήνη με το να μας δώσει την Κρίση του Θεού για τον Υιό Του.

2. Πατέρα, περιμένουμε με ανοιχτό νου σήμερα, για να ακούσουμε την Κρίση Σου για τον Υιό που αγαπάς. 2Δεν τον γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε. 3Και έτσι αφήνουμε την Αγάπη Σου να αποφασίσει τι πρέπει να είναι αυτός, που Εσύ δημιούργησες ως τον Υιό Σου.

Μάθημα 312
Βλέπω όλα τα πράγματα, έτσι όπως τα θέλω να είναι.

1. Η αντίληψη ακολουθεί την κρίση. 2Έχοντας κρίνει, βλέπουμε επομένως αυτό που θα θέλαμε να δούμε.3Επειδή η όραση μπορεί απλώς να μας προσφέρει ό,τι θα θέλαμε να έχουμε. 4Είναι αδύνατο να παραβλέψουμε ό,τι θα θέλαμε να δούμε και να μην δούμε, ό,τι έχουμε επιλέξεινα κοιτάξουμε. 5Πόσο σίγουρα, επομένως, ο πραγματικός κόσμος πρέπει να έρθει να χαιρετήσει την άγια όραση οποιουδήποτε που παίρνει τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος ως τον στόχο της όρασης του. 6Και δεν μπορεί να μην κοιτάξει ό,τι ο Χριστός θα του έδινε να δει και να μην μοιραστεί την Αγάπη του Χριστού για ό,τι βλέπει.

2. Δεν έχω κανένα σκοπό για σήμερα εκτός από το να κοιτάξω έναν απελευθερω­μένο κόσμο, ο οποίος να είναι ελεύθερος απ᾽ όλες τις κρίσεις που έχω κάνει. 2Πατέρα, αυτό είναι το Θέλημα Σου για μένα σήμερα και επομένως πρέπει να είναι και ο δικός μου στόχος επίσης.

Μάθημα 313
Τώρα ας έρθει σε μένα μια νέα αντίληψη.

1. Πατέρα, υπάρχει μια όραση που βλέπει όλα τα πράγματα ως αναμάρτητα, έτσι ώστε ο φόβος φεύγει, και εκεί που ήταν, προσκαλείται να έρθει η αγάπη. 3Αυτή η όραση είναι το δώρο Σου. 4Τα μάτια του Χρίστου κοιτάζουν έναν κόσμο συχωρεμένο. 5Στα μάτια Του όλες οι αμαρτίες του κόσμου συγχωρούνται, επειδή Αυτός δεν βλέπει καμιά αμαρτία σε ό,τι κι αν κοιτάξει. 6Τώρα ας έρθει σε μένα η αληθινή Του αντίληψη, ώστε να ξυπνήσω από το όνειρο της αμαρτίας και να κοιτάξω την αθωότητα μου εντός, την οποία Εσύ έχεις διατηρήσει εντελώς ακηλίδωτη στο βωμό του άγιου Υιού Σου, του Εαυτού με τον Οποίο είμαι πρόθυμος να ταυτιστώ.

2. Σήμερα ας δούμε ο ένας τον άλλο με την όραση του Χριστού. 2Πόσο όμορφοι είμαστε! 3Πόσο άγιοι και πόσο γεμάτοι αγάπη! 4Αδερφέ, έλα μαζί μου σήμερα.5Σώζουμε τον κόσμο, όταν έχουμε ενωθεί. 6Επειδή στα μάτια μας ο κόσμος γίνεται τόσο άγιος, όσο το φως μέσα μας.

Μάθημα 314
Αναζητώ ένα μέλλον, διαφορετικό από το παρελθόν.

1. Από την νέα αντίληψη του κόσμου έρχεται ένα μέλλον πολύ πιο διαφορετικό από το παρελθόν. 2Το μέλλον αναγνωρίζεται τώρα, μόνο ως μια προέκταση του παρόντος. 3Περασμένα λάθη δεν μπορούν να ρίξουν το σκοτάδι τους πάνω στο μέλλον, και έτσι ο φόβος έχει χάσει τα είδωλα του και τις εικόνες του και επειδή δεν έχει μορφή δεν έχει επιπτώσεις. 4Ο θάνατος δεν θα διεκδικήσει το μέλλον τώρα, επειδή η ζωή είναι τώρα ο στόχος του μέλλοντος και όλα τα μέσα που χρειάζονται παρέχονται με χαρά. 5Ποιός μπορεί να θλίβεται ή να υποφέρει, όταν το παρόν έχει ελευθερωθεί, εκτείνοντας την προστασία και την ειρήνη του σ᾽ ένα ήσυχο μέλλον γεμάτο χαρά;

2. Πατέρα, κάναμε λάθος προηγουμένως αλλά τώρα διαλέγουμε να χρησιμοποιή­σουμε το παρόν για να είμαστε ελεύθεροι. 2Τώρα αφήνουμε το μέλλον στα Χέρια Σου και αφήνοντας πίσω μας τα περασμένα λάθη μας είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσεις τις τωρινές υποσχέσεις Σου και θα οδηγήσεις το μέλλον μέσα στο άγιο φως Σου.

Μάθημα 315
Όλα τα δώρα που δίνουν οι αδερφοί μου, ανήκουν σε εμένα.

1. Κάθε μέρα, με την κάθε στιγμή που περνά,  χίλιοι θησαυροί μού έρχονται . 2Όλη την ημέρα ευλογούμαι με δώρα, σε αξία πολύ πέραν όλων των πραγμάτων που μπορώ να συλλάβω. 3Ενας αδερφός χαμογελά σε έναν άλλο και η καρδιά μου χαίρεται. 4Κάποιος λέει έναν λόγο ευγνωμοσύνης ή ευσπλαχνίας και ο νους μου λαμβάνει αυτό το δώρο και το δέχεται ως δικό του. 5Και ο καθένας που βρίσκει τον δρόμο προς τον Θεό γίνεται ο σωτήρας μου, που μου δείχνει τον δρόμο και μου δίνει την βεβαιότητα πως ό,τι έμαθε είναι σίγουρα και δικό μου.

2. Σε ευχαριστώ, Πατέρα, για τα πολλά δώρα που μου δίνονται σήμερα και κάθε μέρα από τον κάθε Υιό του Θεού. 2Οι αδερφοί μου είναι απεριόριστοι σε όλα τα δώρα τους σε μένα. 3Τώρα ας τους προσφέρω τις ευχαριστίες μου, ώστε η ευγνωμοσύνη για αυτούς να με οδηγήσει στον Δημιουργό μου και στην μνήμη Του.

Μάθημα 316
Όλα τα δώρα που δίνω στους αδερφούς μου, είναι δικά μου.

1. Όπως κάθε δώρο που δίνουν οι αδερφοί μου είναι δικό μου, έτσι και κάθε δώρο που δίνω μου ανήκει. 2Καθένα από αυτά επιτρέπει σ᾽ ένα περασμένο λάθος να φύγει και να μην αφήσει καμιά σκιά στον άγιο νου που ο Πατέρας μου αγαπά. 3Η χάρη Του μου δίνεται με κάθε δώρο που ένας αδερφός έχει λάβει καθ᾽ όλη την διάρκεια του χρόνου και πέρα απ᾽ όλο τον χρόνο επίσης. 4Το θησαυροφυλάκιο μου είναι γεμάτο και άγγελοι φυλάνε τις ανοικτές του πόρτες, ώστε ούτε ένα δώρο να μην χαθεί και μόνο περισσότερα δώρα να προστεθούν. 5Ας έρθω εκεί που είναι οι θησαυροί μου κι ας μπω εκεί που είμαι αληθινά ευπρόσδεκτος και σαν στο σπίτι μου, ανάμεσα στα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός.

2. Πατέρα, είμαι πρόθυμος να δεχτώ τα δώρα Σου σήμερα. 2Δεν τα αναγνωρίζω. 3Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι Εσύ που τα έδωσες θα προμηθεύσεις τα μέσα με τα οποία μπορώ να τα κοιτάξω, να δω την αξία τους και να αγαπήσω μονάχα αυτά ως τα μόνα πράγματα που θέλω.

Μάθημα 317
Ακολουθώ τον δρόμο που μου έχει ανατεθεί.

1. Έχω ένα ιδιαίτερο ρόλο να παίξω, έναν ρόλο μόνο για μένα. 2Η σωτηρία περιμένει μέχρι να αναλάβω αυτόν τον ρόλο, ως αυτό που διαλέγω να κάνω. 3Μέχρι να κάνω αυτή την επιλογή, είμαι ο σκλάβος του χρόνου και του ανθρώπινου πεπρωμένου. 4Όταν όμως πρόθυμα και χαρούμενα προχωρώ στον δρόμο, στον οποίο το σχέδιο του Πατέρα μου ανάθεσε να προχωρήσω, τότε θα αναγνωρίσω ότι η σωτηρία είναι ήδη εδώ και έχει ήδη δοθεί σε όλα τα αδέρφια και σε μένα επίσης.

2. Πατέρα, ο δρόμος Σου είναι αυτός που διαλέγω σήμερα. 2Επιλέγω να πάω εκεί που θα με οδηγούσε, διαλέγω να κάνω ό,τι θα ήθελε να κάνω. 3Ο δρόμος Σου είναι βέβαιος και το τέλος εξασφαλισμένο. 4Η μνήμη Σου με περιμένει εκεί. 5Και όλες οι θλίψεις μου τελειώνουν στην αγκαλιά Σου, την οποία έχεις υποσχεθεί στον Υιό Σου, ο οποίος νόμισε λανθασμένα ότι είχε απομακρυνθεί από την σίγουρη προστασία των γεμάτων αγάπη Χεριών Σου.

Μάθημα 318
Σε μένα τα μέσα και ο σκοπός της σωτηρίας είναι ένα.

1. Σε μένα, τον άγιο Υιό του Θεού, εναρμονίζονται όλα τα μέρη του σχεδίου του Ουρανού για την σωτηρία του κόσμου. 2Τι θα μπορούσε να βρίσκεται σε σύγκρουση, όταν όλα τα μέρη έχουν μονάχα έναν σκοπό και ένα στόχο; 3Πώς θα μπορούσε να υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος που παραμένει μόνο του ή έχει περισσότερη ή λιγότερη σημασία από τα υπόλοιπα; 4Είμαι το μέσο με το οποίο ο Υιός του Θεού σώζεται, επειδή ο σκοπός της σωτηρίας είναι να βρω το αναμάρτητο που ο Θεός έχει βάλει μέσα μου. 5Δημιουργήθηκα σαν το πράγμα που αναζητώ. 6Είμαι ο στόχος που ο κόσμος ψάχνει να βρει. 7Είμαι ο Υιός του Θεού, η μοναδική Του αιώνια Αγάπη. 8Είμαι το μέσο της σωτηρίας καθώς επίσης και ο σκοπός της.

2. Πατέρα μου, σήμερα, ας αναλάβω τον ρόλο που μου προσφέρεις όταν ζητάς να αποδεχτώ την Εξιλέωση για τον εαυτό μου. 2Επειδή έτσι ό,τι συμφιλιώνεται μέσα μου συμφιλιώνεται σίγουρα και με Σένα.

Μάθημα 319
Ήρθα για την σωτηρία του κόσμου.

1. Αυτή είναι μια σκέψη από την οποία όλη η αλαζονεία έχει αφαιρεθεί και μόνο η αλήθεια απομένει. 2Διότι η αλαζονεία αντιστρατεύεται την αλήθεια. 3Όταν όμως δεν υπάρχει αλαζονεία, η αλήθεια θα έρθει αμέσως και θα γεμίσει το μέρος που το εγώ άφησε ελεύθερο από τα ψέματα. 4Μόνο το εγώ μπορεί να περιοριστεί και επομένως πρέπει να αναζητά στόχους που είναι περιορισμένοι και περιοριστικοί. 5Το εγώ νομίζει πως ό,τι κάποιος κερδίζει, η ολότητα πρέπει να το χάσει. 6Κι ωστόσο είναι το Θέλημα του Θεού να μάθω πως ό,τι κάποιος κερδίζει δίνεται σε όλους.

2. Πατέρα, το θέλημα Σου είναι ολοκληρωτικό. 2Και ο σκοπός που προέρχεται από αυτό μοιράζεται την ολότητα του. 3Ποιόν άλλον στόχο θα μπορούσες να μου έχεις δώσει παρά την σωτηρία του κόσμου; 4Και τι άλλο εκτός από αυτό θα μπορούσε να είναι το θέλημα που ο Εαυτός μου έχει μοιραστεί με Σένα;

Μάθημα 320
Ο Πατέρας μου, μου δίνει όλη την δύναμη.

1. Ο Υιός του Θεού είναι απεριόριστος. 2Δεν υπάρχουν όρια στην δύναμη του, την ειρήνη του, την χαρά του, ούτε και σε κανένα από τα χαρακτηριστικά που ο Πατέρας του έδωσε στην δημιουργία του. 3Ό,τι αποφασίσει μαζί με το Δημιουργό και Λυτρωτή του, πρέπει να πραγματοποιηθεί. 4Το άγιο θέλημα του δεν μπορεί ποτέ να μην πραγματοποιηθεί, επειδή ο Πατέρας του λάμπει στο νου του και του προσφέρει όλη την δύναμη και την αγάπη στην γη και στον Ουρανό. 5Είμαι αυτός στον οποίο δίνεται όλο αυτό. 6Είμαι αυτός μέσα στον οποίο κατοικεί η δύναμη του Θελήματος του Πατέρα μου.

2. Η Βούλησή Σου μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα μου και μετά να απλωθεί και σε όλο τον κόσμο μέσα από μένα. 2Δεν υπάρχει όριο στην Βούλησή Σου. 3Και έτσι όλη η δύναμη έχει δοθεί στον Υιό Σου.

 


 

Share