Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
11. Τι Είναι η Δημιουργία;

1.Η δημουργία είναι το σύνολο όλων των Σκέψεων του Θεού, άπειρες σε αριθμό και παντού χωρίς κανένα όριο. 2Μόνο η αγάπη δημιουργεί και μόνο όπως ο εαυτός της. 3Δεν υπήρξε χρόνος που όλα όσα δημιούργησε δεν ήταν εκεί. 4Ούτε θα υπάρξει χρόνος όπου οτιδήποτε δημιούργησε να υποστεί οποιαδήποτε απώλεια. 5Για πάντα και παντοτινά οι Σκέψεις του Θεού είναι όπως ήταν και όπως είναι, αμετάβλητες μέσα στον χρόνο και μετά το τέλος του χρόνου.
2.Στις Σκέψεις του Θεού δίνεται όλη η δύναμη που έχει ο ίδιος τους ο Δημιουργός. 2Επειδή Αυτός θα ήθελε να αυξήσει την Αγάπη μέσω της επέκτασής της. 3Έτσι ο Υιός Του συμμετέχει στην δημιουργία και πρέπει επομένως να μοιράζεται την δύναμη να δημιουργεί. 4Ό,τι ο Θεός έχει θελήσει να είναι για πάντα ένα, θα εξακολουθεί να είναι ένα όταν ο χρόνος τελειώσει και δεν θα μεταβληθεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, παραμένοντας όπως ήταν πριν την αρχή του χρόνου.
3. Η δημιουργία είναι το αντίθετο όλων των ψευδαισθήσεων, επειδή δημιουργία είναι η αλήθεια. 2Η δημιουργία είναι ο άγιος Υιός του Θεού, επειδή στην δημιουργία το Θέλημα του Θεού είναι ολοκληρωμένο από κάθε άποψη, κάνοντας κάθε μέρος της δημιουργίας να περιέχει την Ολότητα. 3Ή ενότητα της δημιουργίας παραμένει για πάντα απαραβίαστη, για πάντα φυλαγμένη μέσα στο άγιο Θέλημα Του, πέρα από κάθε δυνατότητα ζημιάς, διαχωρισμού, ατέλειας και όποιας κηλίδας πάνω στην αναμαρτησία της.
4. Εμείς είμαστε η δημιουργία, εμείς είμαστε οι Υιοί του Θεού. 2Φαινόμαστε σαν να είμαστε ξεχωριστοί και σαν να μην έχουμε επίγνωση της αιώνιας ενότητας μας με Αυτόν. 3Πίσω όμως από όλες τις αμφιβολίες μας, πέρα από όλους τους φόβους μας, εξακολουθεί να υπάρχει η βεβαιότητα. 4Επειδή η Αγάπη παραμένει μαζί με όλες τις Σκέψεις Της, η βεβαιότητα Της είναι δική τους. 5Η μνήμη του Θεού είναι μέσα στους άγιους νόες μας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι ένα και ότι είναι ενωμένοι με τον Δημιουργό τους. 6Ας είναι η λειτουργία μας να αφήσουμε μόνο αυτή την μνήμη να επιστρέψει, να αφήσουμε μόνο το Θέλημα του Θεού να γίνει στην γη, να αποκατασταθούμε μόνο στην ψυχική υγεία και να είμαστε μόνο όπως μας δημιούργησε ο Θεός.
5. Ο Πατέρας μας μάς καλεί. 2Ακούμε την Φωνή Του και συγχωρούμε την δημιουργία εις το Όνομα του Δημιουργού της, της ‘Ιδιας της Αγιοσύνης,  του Οποίου την Αγιοσύνη μοιράζεται η δημιουργία Του, του Οποίου η Αγιοσύνη εξακολουθεί να είναι μέρος του εαυτού μας.

Μάθημα 321
Πατέρα, η ελευθερία μου, βρίσκεται μόνο σε Σένα.

1. Δεν κατάλαβα τι με έκανε ελεύθερο, ούτε τι είναι η ελευθερία μου, ούτε πού να ψάξω να την βρω. 2Πατέρα, έψαχνα μάταια μέχρι που άκουσα την Φωνή Σου να με καθοδηγεί. 3Τώρα δεν θα ήθελα πια να οδηγώ τον εαυτό μου. 4Επειδή ούτε έχω πλάσει ούτε έχω καταλάβει το δρόμο που οδηγεί στην ελευθερία μου. 5Εμπιστεύομαι όμως Εσένα. 6Δεν Θα χάσω Εσένα που με προίκισες με την ελευθερία μου, ως τον άγιο Υιό Σου. 7Η Φωνή Σου με καθοδηγεί και ο δρόμος προς Εσένα ανοίγει και μου είναι επιτέλους ξεκάθαρος. 8Πατέρα, η ελευθερία μου βρίσκεται μόνο σε Σένα. 9Πατέρα, είναι το θέλημα μου να επιστρέψω.

2. Σήμερα αποκρινόμαστε για τον κόσμο, ο οποίος θα ελευθερωθεί μαζί με μας. 2Πόσο χαρούμενοι είμαστε να βρούμε την ελευθερία μας, μέσω του σίγουρου δρόμου που ο Πατέρας μας έχει καθορίσει.3Και πόσο σίγουρη είναι η σωτηρία όλου του κόσμου, όταν μαθαίνουμε ότι η ελευθερία μπορεί να βρεθεί μόνο στον Θεό.

Μάθημα 322
Μπορώ να θυσιάσω μόνο ό,τι δεν ήταν ποτέ πραγματικό.

1. Θυσιάζω τις ψευδαισθήσεις, τίποτα περισσότερο. 2Και καθώς οι ψευδαι­σθήσεις φεύγουν, βρίσκω τα δώρα που προσπαθούσαν να κρύψουν να με περιμένουν έτοιμα για να μου δώσουν μια λαμπρή υποδοχή και τα πανάρχαια μηνύματα του Θεού. 3Η μνήμη Του βρίσκεται σε κάθε δώρο που λαμβάνω από Αυτόν. 4Και η μόνη χρησιμότητα κάθε ονείρου είναι να κρύβει τον Εαυτό που είναι ο μόνος Υιός του Θεού, η ομοίωση του Εαυτού Του, ο Άγιος που εξακολουθεί να κατοικεί σε Αυτόν για πάντα, όπως κι Αυτός εξακολουθεί να κατοικεί σε μένα.

2. Πατέρα, όλες οι θυσίες για πάντα παραμένουν ασύλληπτες για Σένα. 2Γι αυτό και δεν μπορώ να θυσιάσω τίποτα παρά μόνο στα όνειρα. 3Όπως Εσύ με δημιούργησες, δεν μπορώ να θυσιάσω τίποτα από ό,τι μου έδωσες. 4Ό,τι Εσύ δεν έδωσες δεν έχει πραγματικότητα. 5Τι απώλεια μπορώ να προσδοκώ εκτός από την απώλεια του φόβου και την επιστροφή της αγάπης στον νου μου;

Μάθημα 323
Χαρούμενα κάνω την «θυσία» του φόβου.

1. Αυτή είναι η μόνη «θυσία» που ζητάς από τον αγαπημένο Σου Υιό, του ζητάς να εγκαταλείψει όλα τα βάσανα, κάθε αίσθηση απώλειας και θλίψης, όλες τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες και ελεύθερα να αφήσει την Αγάπη Σου να έρθει ρέοντας στην επίγνωση του, θεραπεύοντας τον από τον πόνο και δίνοντας του την δική Σου αιώνια χαρά. 2Αυτή είναι η «θυσία» που μου ζητάς και την οποία κάνω με χαρά, το μόνο «κόστος» για την επάνοδο της μνήμης Σου σε μένα, για την σωτηρία τον κόσμου.

2. Και καθώς πληρώνουμε το χρέος που οφείλουμε στην αλήθεια, ένα χρέος που απλώς σημαίνει την εγκατάλειψη των αυταπατών και των εικόνων που λατρέψαμε λανθασμένα, η αλήθεια επιστρέφει σε μας ακέραιη και γεμάτη χαρά. 2Δεν εξαπατούμαστε πλέον. 3Ή αγάπη έχει επιστρέψει τώρα στην επίγνωση μας. 4Είμαστε και πάλι εν ειρήνη, επειδή ο φόβος έχει φύγει και μόνο η αγάπη παραμένει.

Μάθημα 324
Απλώς ακολουθώ, επειδή δεν θα ήθελα να οδηγώ.

1. Πατέρα, Εσύ είσαι Αυτός που μου έδωσε το σχέδιο για την σωτηρία μου. 2Εσύ έχεις ορίσει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω, τον ρόλο που πρέπει να πάρω και κάθε βήμα στο μονοπάτι που μου έχει ανατεθεί. 3Δεν μπορώ να χάσω τον δρόμο. 4Μπορώ μονάχα να διαλέξω να περιπλανηθώ για λίγο και μετά να επιστρέψω. 5Ή γεμάτη αγάπη Φωνή Σου πάντοτε θα με καλεί να επιστρέψω και θα καθοδηγεί σωστά τα βήματα μου. 6 Όλοι μου οι αδερφοί μπορούν να ακολουθήσουν στο δρόμο που τους οδηγώ. 7Εγώ ωστόσο, απλώς ακολουθώ στον δρόμο προς Εσένα, όπως Εσύ με οδηγείς και θα ήθελες να προχωρώ.

2. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν Αυτόν που γνωρίζει τον δρόμο. 3Δεν χρειάζεται να αργοπορούμε, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το γεμάτο αγάπη χέρι Του παρά μονάχα για μια στιγμή. 3Βαδίζουμε μαζί, επειδή Τον ακολουθούμε. 4Και είναι Αυτός που κάνει το τέλος σίγουρο και εγγυάται μια ασφαλή επιστροφή σπίτι.

Μάθημα 325
Όλα τα πράγματα που νομίζω ότι βλέπω απεικονίζουν ιδέες.

1. Το βασικό χαρακτηριστικό της σωτηρίας είναι το εξής: ό,τι βλέπω απεικονίζει μια διαδικασία στο νου μου, η οποία αρχίζει με την ιδέα που έχω για το τι θέλω. 2Ο νους τότε επινοεί μια εικόνα του πράγματος που επιθυμώ, κρίνει ό,τι είναι πολύτιμο και επομένως αναζητά να το βρει. 3Αυτές οι εικόνες προβάλλονται μετά προς τα έξω. κοιτάζονται, θεωρούνται πραγματικές και φυλάγονται ως προσωπική ιδιοκτησία. 4Από παράλογες επιθυμίες προέρχεται ένας παράλογος κόσμος. 5Από την επίκριση προέρχεται ένας καταδικασμένος κόσμος. 6Και από τις σκέψεις της συγχώρεσης προέρχεται ένας κόσμος ευγενικός, γεμάτος ευσπλαχνία για τον άγιο Υιό του Θεού, ένας κόσμος που του προσφέρει ένα φιλικό σπίτι όπου μπορεί να αναπαυτεί για λίγο, προτού συνεχίσει το ταξίδι του και όπου μπορεί να βοηθήσει τους αδερφούς του να προχωρήσουν μαζί του και να βρουν το δρόμο προς τον Ουρανό και το Θεό.

2. Πατέρα μας, οι ιδέες Σου απεικονίζουν την αλήθεια, ενώ οι δικές μου ιδέες, χώρια από τις Δικές Σου. πλάθουν μόνο όνειρα. 2Ας βλέπω μόνο ό,τι οι ιδέες Σου απεικονίζουν, επειδή οι δικές σου ιδέες και μόνο αυτές καθιερώνουν την αλήθεια.

Μάθημα 326
Είμαι για πάντα ένα Αποτέλεσμα του Θεού.

1. Πατέρα, δημιουργήθηκα στον Νου Σου, μια άγια Σκέψη που ποτέ δεν άφησε το σπίτι της. 2Είμαι για πάντα το Αποτέλεσμα Σου και Εσύ είσαι για πάντα η Αιτία μου. 3Όπως Εσύ με δημιούργησες έτσι έχω παραμείνει. 4Εκεί που Εσύ με τοποθέτησες ακόμα κατοικώ. 5Κι όλα τα χαρακτηριστικά Σου κατοικούν μέσα μου, επειδή είναι το θέλημα Σου να έχεις έναν Υιό τόσο όμοιο με την Αιτία του, που η Αιτία και το Αποτέλεσμα Της είναι αξεχώριστα. 6Άς γνωρίζω ότι είμαι ένα Αποτέλεσμα του Θεού κι ότι έχω έτσι την δύναμη να δημιουργώ όπως Εσύ. 7Και όπως στον Ουρανό, έτσι και στην γη. 8Το σχέδιο Σου ακολουθώ εδώ και γνωρίζω ότι Εσύ στο τέλος θα περισυλλέξεις τ᾽αποτελέσματα Σου μέσα στον γαλήνιο Ουρανό της Αγάπης Σου, όπου η γη θα εξαφανιστεί και όλες οι ξεχωριστές σκέψεις θα ενωθούν στην δόξα ως Υιός Θεού.

2. Ας δούμε σήμερα την γη να χάνεται, πρώτα μεταμορφωμένη και μετά συγχωρεμένη, να σβήνει τελείως μέσα στο άγιο Θέλημα του Θεού.

Μάθημα 327
Χρειάζομαι μονάχα να καλέσω και Εσύ θα μου απαντήσεις.

1. Δε μου ζητείται να δεχτώ την σωτηρία σαν κάτι που στηρίζεται σε μια αβάσιμη πίστη. 2Επειδή ο Θεός έχει υποσχεθεί ότι θα ακούσει το κάλεσμα μου και θα μου απαντήσει ο Ίδιος. 3Ας μάθω μονάχα, από την εμπειρία μου, ότι αυτό είναι αληθινό και σίγουρα θα πιστέψω σε Αυτόν. 4Αυτή είναι η πίστη που θα διαρκέσει και θα με πάει όλο και πιο μακριά στον δρόμο που οδηγεί σε Αυτόν. 5Επειδή έτσι θα είμαι σίγουρος ότι Αυτός δεν με έχει εγκαταλείψει και εξακολουθεί να με αγαπά, περιμένοντας μονάχα το κάλεσμα μου για να μου δώσει όλη την βοήθεια που χρειάζομαι για να έρθω σε Αυτόν.

2. Πατέρα, Σε ευχαριστώ που δεν θα βιώσω ποτέ απογοήτευση από τις  υποσχέσεις Σου, αν απλώς και μόνο τις δοκιμάσω. 2Ας επιχειρήσω λοιπόν να τις δοκιμάσω και να μην τις κρίνω. 3Ό Λόγος Σου είναι ένα με Εσένα. 4Εσύ δίνεις τα μέσα με τα οποία επέρχεται η απόλυτη βεβαιότητα και αποκτιέται επιτέλους η σιγουριά της αμετάβλητης Αγάπης Σου.

Μάθημα 328
Διαλέγω την δεύτερη θέση, για να κερδίσω την πρώτη.

1. Ό,τι φαίνεται να είναι η δεύτερη θέση είναι η πρώτη, διότι όλα τα πράγματα που αντιλαμβανόμαστε είναι αναποδογυρισμένα ωσότου ακούσουμε την Φωνή για τον Θεό. 2Φαίνεται ότι θα κερδίσουμε αυτονομία μόνο και μόνο με το να πασχίζουμε να είμαστε ξεχωριστοί και ότι η ανεξαρτησία μας από την υπόλοιπη δημιουργία του Θεού είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκτιέται η σωτηρία. 3Το μόνο που βρίσκουμε όμως είναι η αρρώστια, η δυστυχία, η απώλεια και ο θάνατος. 4Αυτό δεν είναι ό,τι θέλει για μας ο Πατέρας μας, ούτε και υπάρχει ένα άλλο θέλημα εκτός από το Δικό Του. 5Το να δεχτούμε το Θέλημα Του είναι ακριβώς το ίδιο με το να βρούμε το δικό μας θέλημα. 6Και επειδή το θέλημα μας είναι το Δικό Του Θέλημα, πρέπει να πάμε σε Αυτόν για να αναγνωρίσουμε το θέλημα μας.

2. Δεν υπάρχει κανένα θέλημα εκτός από το Δικό Σου. 2Και είμαι χαρούμενος που τίποτα από ό, τι φαντάζομαι δεν διαψεύδει αυτό που Εσύ θα ήθελες να είμαι. 3Το θέλημα Σου είναι να είμαι απόλυτα ασφαλής, αιωνίως εν ειρήνη. 4Και χαρούμενα μοιράζομαι αυτό το θέλημα που Εσύ, ο Πατέρας μου, έδωσες ως μέρος του εαυτού μου.

Μάθημα 329
Έχω ήδη επιλέξει αυτό που εσύ θέλεις.

1. Πατέρα, νόμισα ότι απομακρύνθηκα από το θέλημα Σου. ότι το αψήφησα, παραβίασα τους νόμους του και επέβαλα ένα άλλο θέλημα πιο ισχυρό από το Δικό Σου. 2Ωστόσο, αυτό που είμαι στ᾽ αλήθεια είναι μόνο το θέλημα Σου, επεκτεταμένο κα επεκτεινόμενο. 3Αυτό είμαι και αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει. 4Όπως Εσύ είσαι Ένας, έτσι είμαι κι εγώ ένα με Σένα. 5Αυτό και διάλεξα στην δημιουργία μου, όπου το θέλημα μου έγινε για πάντα ένα με το δικό Σου. 6Άυτή η επιλογή έγινε για όλη την αιωνιότητα. 7Δεν μπορεί να αλλάξει και να αντιμάχεται τον εαυτό της. 8Πατέρα, το θέλημα μου είναι το δικό Σου θέλημα. 9Έίμαι ασφαλής, ατάραχος και γαλήνιος, μέσα σε ατέλειωτη χαρά επειδή αυτό είναι το θέλημα Σου.

2. Σήμερα θα δεχτούμε την ένωση μας ο ένας με τον άλλο και με την Πηγή μας. 2Δεν έχουμε κανένα Θέλημα χώρια από το δικό Του και όλοι μας είμαστε ένα, επειδή το Θέλημα Του μοιραζόμαστε όλοι μας. 3Μέσω αυτού αναγνωρίζουμε ότι είμαστε ένα. 4Μέσω αυτού βρίσκουμε επιτέλους τον δρόμο μας προς τον Θεό.

Μάθημα 330
Δεν θα ξαναπληγώσω τον εαυτό μου σήμερα.

1. Αυτή την μέρα ας δεχτούμε την συγχώρεση ως την μόνη μας λειτουργία. 2Γιατί πρέπει να επιτεθούμε στους νόες μας και να τους δώσουμε εικόνες πόνου; 3Γιατί πρέπει να τους διδάξουμε ότι είναι ανίσχυροι, όταν ο Θεός προσφέρει την δύναμη Του και την Αγάπη Του και τους προσκαλεί να πάρουν ό,τι είναι ήδη δικό τους; 4Ο νους που γίνεται πρόθυμος να δεχτεί τα δώρα του Θεού έχει αποκατασταθεί στο πνεύμα και εκτείνει την ελευθερία του και την χαρά του, σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού που είναι ενωμένο με ό,τι είναι δικό του. 5Ο Εαυτός που δημιούργησε ο Θεός δεν μπορεί να αμαρτήσει και επομένως δεν μπορεί να υποφέρει. 6Ας επιλέξουμε, σήμερα, Αυτός να είναι η Ταυτότητά μας και έτσι ας δραπετεύσουμε για πάντα από όλα τα πράγματα που το όνειρο του φόβου φαίνεται να μας προσφέρει.

2. Πατέρα, ο Υιός Σου δεν μπορεί να πληγωθεί. 2Και αν νομίζουμε ότι υποφέρουμε, απλώς και μόνο δεν καταφέραμε να γνωρίσουμε την μοναδική Ταυτότητα που μοιραζόμαστε με Σένα. 3Θα θέλαμε να επιστρέψουμε σε Αυτήν σήμερα, για να ελευθερωθούμε για πάντα από όλα τα λάθη μας και να σωθούμε από ό,τι νομίζαμε ότι ήμαστε.

 


 

Share