Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
12. Τι είναι το εγώ;

1. Το εγώ είναι ειδωλολατρεία, το σύμβολο του περιορισμένου και διαχωρισμένου εαυτού, ο οποίος έχει γεννηθεί σε ένα σώμα και είναι καταδικασμένος να υποφέρει και να τελειώσει την ζωή του στον θάνατο. 2Είναι το «θέλημα» που βλέπει το Θέλημα του Θεού σαν εχθρό και παίρνει μια μορφή στην οποία το Θέλημα του Θεού αποκηρύσσεται. 3Το εγώ είναι η «απόδειξη» ότι η δύναμη είναι αδύναμη και η αγάπη επίφοβη, ότι η ζωή είναι στην πραγματικότητα θάνατος και μόνον ό,τι αντιτίθεται στο Θεό είναι αληθινό.
2. Το εγώ είναι παράλογο. 2Στέκεται φοβισμένο πέρα από την Ολότητα, χώρια από τα Πάντα, διαχωρισμένο από το Άπειρο. 3Μέσα στην τρέλα του νομίζει ότι έχει νικήσει τον Ίδιο τον Θεό. 4Και μέσα στην τρομερή αυτονομία του «βλέπει» ότι το Θέλημα του Θεού έχει καταστραφεί. 5Ονειρεύεται την τιμωρία και τρέμει τις μορφές που βλέπει στα όνειρα του, τους εχθρούς του, οι οποίες επιδιώκουν να το φονεύσουν πριν μπορέσει να εξασφαλίσει την ασφάλεια του με το να τους επιτεθεί.
3. Ο Υιός του Θεού δεν έχει εγώ. 2Τι μπορεί να γνωρίζει για την τρέλα και τον θάνατο του Θεού, όταν κατοικεί σε Αυτόν; 3Τι μπορεί να γνωρίζει για την θλίψη και την δυστυχία, όταν ζει στην αιώνια χαρά; 4Τι μπορεί να γνωρίζει για τον φόβο κα την τιμωρία, την αμαρτία και την ενοχή, το μίσος και την επίθεση, όταν το μόνο που υπάρχει γύρω του είναι η παντοτινή ειρήνη, για πάντα χωρίς σύγκρουση και αδιατάρακτη, μέσα στην πιο βαθιά σιωπή και γαλήνη;
4. Να γνωρίζει κάποιος την πραγματικότητα σημαίνει να μην βλέπει το εγώ και τις σκέψεις του, τα έργα του, τις πράξεις του, τους νόμους του και τις πεποιθήσεις του, τα όνειρα του, τις ελπίδες του, τα σχέδια του για την σωτηρία του και το κόστος της πίστης σε αυτό. 2Τέτοια τεράστια δυστυχία είναι το κόστος της πίστης σε αυτό, που η σταύρωση του Υιού του Θεού προσφέρεται καθημερινά στον σκοτεινό ναό του και το αίμα πρέπει να χυθεί μπροστά στον βωμό όπου οι αρρωστημένοι οπαδοί του προετοιμάζονται να πεθάνουν.
5. Ένας όμως κρίνος συγχώρεσης θα μετατρέψει το σκοτάδι σε φως, τον βωμό που είναι αφιερωμένος στις ψευδαισθήσεις στον ναό της ‘Ιδιας της Ζωής. 2Και η ειρήνη θα αποκατασταθεί για πάντα στους άγιους νόες που ο Θεός δημιούργησε ως τον Υιό Του, ως την κατοικία Του, την χαρά Του, την αγάπη Του, εντελώς δικούς Του, εντελώς ένα με Αυτόν.

Μάθημα 331
Δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση, επειδή η βούλησή μου είναι δική Σου.

1. Πόσο ανόητο είναι, Πατέρα, να πιστεύω ότι ο Υιός Σου θα μπορούσε να κάνει τον εαυτό του να υποφέρει! 2Θα μπορούσε να πλάσει ένα σχέδιο για την καταδίκη του και να αφεθεί χωρίς ένα σίγουρο δρόμο για την απελευθέρωση του; 3Με αγαπάς, Πατέρα. 4Ποτέ δε θα μπορούσες να με εγκαταλείψεις να πεθάνω μέσα σε έναν κόσμο πόνου και σκληρότητας. 5Πώς θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η Αγάπη έχει εγκαταλείψει τον Εαυτό Της; 6Δεν υπάρχει καμία βούληση εκτός από την Βούληση της Αγάπης. 7Ο φόβος είναι ένα όνειρο και δεν έχει καμία βούληση που να μπορεί να συγκρουστεί με την Δική Σου. 8Η σύγκρουση είναι ύπνος και η ειρήνη αφύπνιση. 9Ό θάνατος είναι ψευδαίσθηση και η ζωή αιώνια αλήθεια. 10Δεν υπάρχει καμία εναντίωση στην Βούλησή Σου. 11Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση, επειδή η βούλησή μου είναι η Δική Σου.

2. Η συγχώρεση μας δείχνει ότι ένα είναι η Βούληση του Θεού και ότι την μοιραζόμαστε. 2Ας κοιτάξουμε τις άγιες θέες που η συγχώρεση δείχνει σήμερα, ώστε να βρούμε την ειρήνη του Θεού. 3Αμήν.

Μάθημα 332
Ο φόβος δένει τον κόσμο. Η συγχώρεση τον απελευθερώνει.

1. Το εγώ πλάθει ψευδαισθήσεις. 2Η αλήθεια εξουδετερώνει τα άσχημα όνειρα του, τα οποία εξαφανίζονται μέσα στο φως της. 3Ή αλήθεια ποτέ δεν κάνει επίθεση. 4Απλώς είναι. 5Και με την παρουσία της ο νους ανακαλείται από τις φαντασιώσεις και ξυπνά σε αυτό που είναι πραγματικό. 6Η συγχώρεση προσκαλεί αυτή την παρουσία να έρθει να πάρει την θέση που της ανήκει μέσα στο νου. 7Χωρίς την συγχώρεση ο νους είναι αλυσοδεμένος, επειδή πιστεύει στις ίδιες του τις μάταιες πράξεις. 8Με την συγχώρεση όμως το φως λάμπει μέσα από το όνειρο του σκότους, προσφέροντας του ελπίδα και δίνοντας του το μέσον για να συνειδητοποιήσει την ελευθερία που είναι η κληρονομιά του.
2. Δεν θα θέλαμε να ξαναδέσουμε τον κόσμο σήμερα. 2Ο φόβος τον κρατά φυλακισμένο. 3Και ωστόσο η Αγάπη Σου μας έχει δώσει το μέσον για να τον ελευθερώσουμε. 4Πατέρα, είμαστε πρόθυμοι να τον ελευθερώσουμε τώρα. 5Επειδή όταν προσφέρουμε ελευθερία, η ελευθερία μας δίνεται. 6Και δεν θα θέλαμε να παραμείνουμε φυλακισμένοι, ενώ Εσύ μας προσφέρεις την ελευθερία.

Μάθημα 333
Η συγχώρεση βάζει τέλος στο όνειρο της σύγκρουσης εδώ.

1. Η σύγκρουση πρέπει να λυθεί. 2Δεν μπορεί να αποφευχθεί, να παραβλεφθεί, να απωθηθεί, να  μεταμφιεστεί, να ιδωθεί κάπου αλλού, να αποκληθεί με ένα άλλο όνομα ή να συγκαληφθεί με οποιοδήποτε είδος απάτης, αν θα ήθελε κανείς να σωθεί από αυτήν 3Πρέπει να ιδωθεί ακριβώς όπως είναι, εκεί όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται, στην πραγματι­κότητα που της έχει αποδοθεί και με τον σκοπό που της χορήγησε ο νους. 4Επειδή μόνο τότε διαλύεται η άμυνα της και η αλήθεια μπορεί να λάμψει πάνω της καθώς εξαφανίζεται.

2. Πατέρα, η συγχώρεση είναι το φως που επέλεξες να εξαλείψει όλες τις συγκρούσεις και όλες τις αμφιβολίες και να φωτίσει τον δρόμο για την επιστροφή μας σε Σένα. 2Κανένα φως εκτός από αυτό δεν μπορεί να βάλει τέλος στο άσχημο όνειρό μας. 3Κανένα φως εκτός από αυτό δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο. 4Επειδή αυτό από μόνο του ποτέ δεν θα αποτύχει σε τίποτα, όντας το δώρο Σου στον αγαπημένο Υιό Σου.

Μάθημα 334
Σήμερα ζητώ τα δώρα που δίνει η συγχώρεση.

1. Δεν θα περιμένω μια ακόμα μέρα για να βρω τους θησαυρούς που μου προσφέρει ο Πατέρας μου. 2Όλες οι ψευδαισθήσεις είναι μάταιες και τα όνειρα σβήνουν πριν καλά-καλά επινοηθούν από τις σκέψεις που βασίζονται σε λανθασμένες αντιλήψεις. 3Ας μην ξαναδεχτώ τέτοια μίζερα δώρα σήμερα. 4Η Φωνή του Θεού προσφέρει την ειρήνη του Θεού σε όλους αυτούς που ακούν και επιλέγουν να Την ακολουθήσουν. 5Αυτή είναι η επιλογή μου σήμερα. 6Και έτσι πηγαίνω να βρω τους θησαυρούς που μου έχει δώσει ο Θεός.
2. Αναζητώ μονάχα το αιώνιο. 2Επειδή ο Υιός Σου δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τίποτα λιγότερο από αυτό. 3Ποιά λοιπόν μπορεί να είναι η παρηγοριά του εκτός από ό,τι Εσύ προσφέρεις στο ζαλισμένο νου του και στην τρομαγμένη καρδιά του, για να του δώσει βεβαιότητα και να του φέρει ειρήνη; 4Σήμερα είμαι πρόθυμος να δω τον αδερφό μου αναμάρτητο. 5Αυτή είναι η Βουλησή Σου για μένα, επειδή έτσι θα δω την αναμαρτησία σε εμένα.

Μάθημα 335
Επιλέγω να δω την αναμαρτησία του αδερφού μου.

1. Η συγχώρεση είναι επιλογή. 2Ποτέ δεν βλέπω τον αδερφό μου όπως είναι επειδή αυτό είναι πολύ πέραν της αντίληψης. 3Βλέπω σε αυτόν απλώς, αυτό που επιθυμώ να δω, επειδή αντιπροσωπεύει ό,τι  θέλω να είναι η αλήθεια. 4Είναι μόνο σε αυτό που ανταποκρίνομαι όσο κι αν φαίνεται ότι εξωθούμαι από εξωτερικά συμβάντα. 5Επιλέγω να δω αυτό που θάθελα να δω και αυτό βλέπω και μόνον αυτό. 6Η αναμαρτησία του αδερφού μου, μού δείχνει ότι θάθελα να δω την δική μου. 7Και θα την δω έχοντας επιλέξει να δω τον αδερφό μου στο άγιό του φως.

2. Τι θα μπορούσε να αποκαταστήσει την ανάμνησή Σου σε μένα εκτός από το να δω την αναμαρτησία του αδερφού μου; 2Η αγιοσύνη του, μού υπενθυμίζει ότι αυτός δημιουργήθηκε ένα μαζί μου και όμοιος με εμένα. 3Σε αυτόν βρίσκω τον Εαυτό μου και στον Υιό Σου βρίσκω την ανάμνησή Σου, επίσης.

Μάθημα 336
Η συγχώρεση μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι όλοι οι νόες είναι ενωμένοι.

1. Η συγχώρεση είναι το μέσον που έχει οριστεί για το τέλος της αντίληψης. 2Η γνώση αποκαθίσταται αφού πρώτα αλλάξει η αντίληψη και μετά υποχωρήσει ολοκληρωτικά μπροστά σε αυτό που παραμένει για πάντα πέρα από την υψηλότερη προσέγγισή της. 3Επειδή οι εικόνες και οι ήχοι, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να υπηρετήσουν μόνο την ανάκληση της μνήμης που απλώνεται πέραν όλων αυτών. 4Η συγχώρεση διαλύει τις διαστρεβλώσεις και ανοίγει τον κρυμμένο βωμό στην αλήθεια. 5Οι κρίνοι της λάμπουν μέσα στον νου και τον καλούν να επιστρέψει και να κοιτάξει εντός, αυτό που μάταια αναζήτησε εκτός. 6Επειδή εδώ και μόνον εδώ, αποκαθίσταται η ειρήνη του νου επειδή αυτός είναι ο χώρος κατοικίας του Ίδιου του Θεού.

2. Στην ησυχία ας απομακρύνει η συγχώρεση τα όνειρά μου, του διαχωρισμού και της αμαρτίας. 2Μετά, βοήθησέ με, Πατέρα, να κοιτάξω εντός και να βρω ότι η υπόσχεσή Σου για την αναμαρτησία μου, τηρήθηκε. ο Λόγος Σου παραμένει αμετάβλητος μέσα στον νου μου, η Αγάπη Σου ακόμα κατοικεί στην καρδιά μου.

Μάθημα  337
Η αναμαρτησία μου με προστατεύει από κάθε βλάβη.

1. Η αναμαρτησία μου, μού εξασφαλίζει τέλεια ειρήνη, αιώνια ασφάλεια, απέραντη αγάπη, παντοτινή ελευθερία από κάθε σκέψη απώλειας. πλήρη λύτρωση από πόνο. 2Και μόνο ευτυχία μπορεί να είναι η κατάστασή μου επειδή μόνο ευτυχία μου δόθηκε. 3Τι πρέπει να κάνω για να γνωρίσω ότι όλο αυτό είναι δικό μου; 4Πρέπει να δεχτώ την Εξιλέωση για τον εαυτό μου και τίποτ᾽άλλο. 5Ο Θεός έχει ήδη κάνει όσα χρειάζεται να γίνουν. 6Και πρέπει να μάθω ότι δεν χρειάζομαι να κάνω τίποτα από τον εαυτό μου διότι δεν χρειάζομαι παρά να δεχτώ τον Εαυτό μου, την αναμαρτησία μου, που δημιουργήθηκε για μένα, που τώρα είναι ήδη δική μου, για να νοιώσω την Αγάπη του Θεού να με προστατεύει από κάθε βλάβη, για να κατανοήσω ότι ο Πατέρας μου αγαπά τον Υιό Του. να γνωρίσω ότι εγώ είμαι ο Υιός που ο Πατέρας μου αγαπά.

2. Εσύ που με δημιούργησες εν αναμαρτησία δεν κάνεις λάθος για το τι είμαι. 2Έγώ έκανα λάθος όταν νόμισα ότι αμάρτησα αλλά αποδέχομαι την Εξιλέωση για τον εαυτό μου. 3Πατέρα, τώρα, το όνειρό μου τελείωσε. 4Αμήν.

Μάθημα 338
Επηρεάζομαι μόνον από τις σκέψεις μου.

1. Δεν χρειάζεται παρά μόνον αυτό για να έρθει η σωτηρία σε όλο τον κόσμο. 2Επειδή σε αυτήν μόνο την σκέψη ο καθένας απελευθερώνεται επιτέλους από τον φόβο. 3Τώρα έμαθε ότι κανείς δεν τον τρομάζει και τίποτα δεν τον βάζει σε κίνδυνο. 4Δεν έχει κανέναν εχθρό και είναι ασφαλής από όλα τα εξωτερικά πράγματα. 5Οι σκέψεις του μπορούν να τον τρομάζουν αλλά αφού αυτές οι σκέψεις ανήκουν μόνον σε αυτόν, έχει την δύναμη να τις αλλάξει και να ανταλλάξει κάθε σκέψη φόβου με μια χαρούμενη σκέψη αγάπης. 6Σταύρωσε τον εαυτό του. 7Όμως, ο Θεός έχει σχεδιάσει ότι ο αγαπημένος Του Υιός θα λυτρωθεί.

2. Το σχέδιό Σου είναι βέβαιο, Πατέρα, μόνο το δικό Σου. 2Όλα τα άλλα σχέδια θα αποτύχουν. 3Και θα έχω σκέψεις που θα με τρομάζουν, μέχρι να μάθω ότι μου έχεις δώσει την μόνη Σκέψη που με οδηγεί στην σωτηρία. 4Η δική μου μόνο θα αποτύχει και θα με οδηγήσει στο πουθενά. 5Αλλά η Σκέψη που μου έδωσες υπόσχεται ότι με οδηγεί στο σπίτι, επειδή κρατά την υπόσχεσή Σου στον Υιό Σου.

Μάθημα 339
Θα λάβω οτιδήποτε ζητήσω.

1. Κανείς δεν επιθυμεί πόνο. 2Αλλά μπορεί να νομίζει ότι ο πόνος είναι ευχαρίστηση. 3Κανείς δεν θα απέφευγε την ευτυχία του. 4Αλλά μπορεί να νομίζει ότι η χαρά είναι επώδυνη, απελητική και επικίνδυνη. 5Ο καθένας θα λάβει ό,τι ζητήσει. 6Αλλά πράγματι μπορεί να βρίσκεται σε σύγχιση για τα πράγματα που θέλει. την κατάσταση που θέλει να φτάσει. 7Τι, λοιπόν, μπορεί να ζητήσει που να το θέλει όταν το λάβει; 8Έχει ζητήσει αυτό που θα τον τρομάξει και θα του φέρει πόνο. 9Ας αποφασίσουμε σήμερα να ζητήσουμε αυτό που αληθινά θέλουμε και μόνον αυτό ώστε να περάσουμε την μέρα χωρίς φόβο, χωρίς να συγχέουμε τον πόνο με την χαρά ή τον φόβο με την αγάπη.

2. Πατέρα, αυτή είναι η μέρα Σου. 2Είναι η μέρα που δεν θα κάνω τίποτα από τον εαυτό μου αλλά θα ακούσω την Φωνή Σου για το κάθε τι που κάνω. ζητώντας μόνον αυτό που Εσύ μου προσφέρεις, δεχόμενος μόνον τις Σκέψεις που Εσύ μοιράζεσαι μαζί μου.

Μάθημα 340
Μπορώ να είμαι ελεύθερος από τα δεινά σήμερα.

1. Πατέρα, Σε ευχαριστώ για σήμερα και για την ελευθερία που είμαι σίγουρος ότι θα φέρει. 2Αυτή η μέρα είναι άγια, επειδή σήμερα ο Υιός Σου θα λυτρωθεί. 3Τα δεινά του τελείωσαν. 4Επειδή θα ακούσει την Φωνή Σου να τον κατευθύνει να βρει την όραση του Χριστού μέσω της συγχώρεσης και να ελευθερωθεί για πάντα από όλα τα δεινά. 5Ευχαριστώ για το σήμερα, Πατέρα μου. 6Γεννήθηκα στον κόσμο μόνον για να φτάσω σε αυτήν την μέρα και ό,τι κρατά με χαρά και ελευθερία για τον άγιο Υιό Σου και για τον κόσμο που έφτιαξε, ο οποίος απελευθερώνεται σήμερα μαζί του.

2. Να είσαι χαρούμενος σήμερα! 2Να είσαι χαρούμενος! 3Δεν υπάρχει χώρος, σήμερα, για οτιδήποτε άλλο εκτός από χαρά και ευχαριστίες. 4Ο Πατέρας μας έχει λυτρώσει τον Υιό Του αυτή την μέρα. 5Όλοι μας, σήμερα θα σωθούμε. 6Ούτε ένας δεν θα μείνει στον φόβο και κανείς που ο Πατέρας δεν θα τον περισυλλέξει στον Εαυτό Του, αφυπνισμένο στον Ουρανό στην καρδιά της Αγάπης.


 

Share