Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τα θαύματα δείχνουν ότι η μάθηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την σωστή καθοδήγηση, διότι η μάθηση είναι αόρατη και το τι έμαθε κανείς φαίνεται από τα αποτελέσματα. 2Η γενίκευσή της φαίνεται καθώς χρησιμοποιείτε τη μάθηση όλο και περισσότερο. 3Θα αναγνωρίσετε ότι μάθατε πως όντως δεν υπάρχει διαβάθμιση δυσκολίας στα θαύματα όταν τα εφαρμόζετε σε όλες τις καταστάσεις. 4Δεν υπάρχει κατάσταση στην οποία να μην ισχύουν τα θαύματα και εφαρμόζοντάς τα σε όλες τις περιπτώσεις θα κερδίσετε τον πραγματικό κόσμο. 5Διότι μέσα σε αυτή την άγια αντίληψη θα έχετε γίνει πλήρεις, ακέραιοι και υγιείς. 6Και η Εξιλέωση που θα έχετε επιτύχει, θα ακτινοβολεί μέσα από σας και προς όλους όσους το Άγιο Πνεύμα σας στέλνει να ευλογήσετε. 7Η ευλογία Του υπάρχει μέσα σε κάθε παιδί του Θεού και η ευλογία Του προς εσάς υπάρχει στην ευλογία σας προς τα παιδιά του Θεού.
2. Καθένας μέσα στον κόσμο πρέπει να παίξει τον ρόλο του στη λύτρωση για να μπορέσει έτσι να αναγνωρίσει ότι ο κόσμος έχει αποκατασταθεί. 2Δεν μπορείτε να δείτε το αόρατο. 3Όμως αν δείτε τις επιδράσεις του γνωρίζετε ότι πρέπει να υπάρχει. 4Αντιλαμβανόμενοι τις επιδράσεις του, αναγνωρίζετε την ύπαρξή του. 5Και μέσα από τις επιδράσεις του μαθαίνετε τι είναι. 6Δεν μπορείτε να δείτε τις δυνάμεις σας αλλά αποκτάτε αυτοπεποίθηση για την ύπαρξή τους καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να δράτε έτσι που μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των πράξεών σας.
3. Το Αγιο Πνεύμα είναι αόρατο αλλά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της παρουσίας Του και μέσα από αυτά μαθαίνετε ότι είναι εκεί. 2Αυτό που σας καθιστά ικανούς να κάνετε, δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο διότι τα θαύματα παραβιάζουν κάθε νόμο της πραγματικότητας όπως την κρίνει αυτός ο κόσμος. 3Κάθε νόμος χρόνου και χώρου, μεγέθους και μάζας υπερβαίνεται διότι αυτό που σας καθιστά ικανούς να κάνετε το Άγιο Πνεύμα είναι πέρα απ’ όλα αυτά. 4Όταν αντιληφθείτε τα αποτελέσματα Του, θα κατανοήσετε πού πρέπει να βρίσκεται και τελικά θα μάθετε τι είναι το Άγιο Πνεύμα.
4. Δεν μπορείτε να δείτε το Άγιο Πνεύμα αλλά μπορείτε να δείτε τις εκδηλώσεις Του. 2Και μέχρι να τις δείτε δεν θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι εκεί. 3Τα θαύματα είναι οι μάρτυρές Του και μιλούν για την παρουσία Του. 4Αυτό που δεν μπορείτε να δείτε, γίνεται αληθινό για σας μόνο μέσα από τους μάρτυρες που μιλούν γι’αυτό. 5Διότι μπορείτε ν’ αποκτήσετε επίγνωση αυτού που δεν μπορείτε να δείτε και μπορεί να γίνει άμεσα αληθινό για σας καθώς θα το εκδηλώνετε. 6Κάντε την εργασία του Αγίου Πνεύματος, διότι έτσι μοιράζεστε τη λειτουργία Του. 7Όπως στον Ουρανό η λειτουργία σας είναι η δημιουργία, η λειτουργία σας στη γη είναι η θεραπεία. 8Ο Θεός μοιράζεται την λειτουργία Του μαζί σας στον Ουρανό και το Άγιο Πνεύμα μοιράζεται την δική Του μ’ εσάς στην γη. 9Όσο πιστεύετε πως έχετε άλλες, διαφορετικές λειτουργίες, τόσο χρειάζεστε διόρθωση. 10Διότι αυτή η πεποίθηση καταστρέφει την ειρήνη και είναι σε πλήρη αντίθεση με τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος.
5. Βλέπετε αυτό που περιμένετε να δείτε και αυτό που προσδοκάτε αυτό και να περιμένετε. 2Η αντίληψή σας είναι το αποτέλεσμα της προσδοκίας. 3Ποιού τις εκδηλώσεις θα θέλατε να δείτε; 4Ποιού η παρουσία θα σας έπειθε; 5Επειδή πιστέψατε σε αυτό που εκδηλώνετε, όπως βλέπετε έξω έτσι βλέπετε και μέσα σας. 6Μέσα στον νου σας υπάρχουν δύο τρόποι να κοιτάξετε τον κόσμο, έτσι η αντίληψή σας είναι η αντανάκλαση της καθοδήγησης που έχετε επιλέξει.
6. Εγώ είμαι η εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος και όταν με βλέπετε είναι επειδή έχετε προσκαλέσει το Άγιο Πνεύμα. 2Επειδή θα σας στείλει τους μάρτυρές Του αν στρέψετε το βλέμμα σας προς αυτούς. 3Να θυμάστε πάντα πως βλέπετε αυτό που ψάχνετε, διότι αυτό που ψάχνετε θα βρείτε. 4Το εγώ βρίσκει αυτό που ψάχνει και μόνο αυτό. 5Δεν βρίσκει αγάπη διότι δεν ψάχνει για αυτή. 6Όμως το να ψάχνει και το να βρίσκει κανείς είναι ακριβώς το ίδιο και αν ψάχνετε δύο στόχους θα τους βρείτε και τους δύο αλλά δεν θα αναγνωρίσετε κανέναν. 7Θα νομίσετε ότι είναι το ίδιο, επειδή τους θέλετε και τους δύο. 8Ο νους πάντα μοχθεί για την ολοκλήρωση και αν είναι διαχωρισμένος και θέλει να παραμείνει έτσι, θα εξακολουθήσει να πιστεύει πως έχει ένα στόχο με το να τον κάνει να φαίνεται ενιαίος και ένας.
7. Σας είπα πριν ότι αυτό που προβάλλετε ή επεκτείνετε εξαρτάται από σας αλλά πρέπει ή να προβάλλετε ή να επεκτείνετε διότι αυτός είναι ένας νόμος του νου και πρέπει να κοιτάτε μέσα σας πριν κοιτάξετε έξω. 2Καθώς κοιτάζετε μέσα διαλέγετε την καθοδήγηση που θα σας βοηθήσει να δείτε. 3Και κατόπιν κοιτάζετε έξω και αναγνωρίζετε αυτά που μαρτυρούν την καθοδήγηση που πήρατε. 4Γι’ αυτό βρίσκετε αυτό που ψάχνετε. 5Θα εκδηλώσετε αυτό που θέλετε μέσα σας και θα το δεχθείτε από τον κόσμο επειδή το τοποθετήσατε σε αυτόν με το να το επιθυμείτε. 6Όταν νομίζετε ότι προβάλετε κάτι που δεν θέλετε ουσιαστικά το θέλετε. 7Αυτό δημιουργεί μια άρνηση συσχέτισης από μέρους σας διότι αντιπροσωπεύει την αποδοχή δύο στόχων, που ο καθένας από αυτούς έχει γίνει αντιληπτός σε διαφορετικά μέρη. 8Οι στόχοι αυτοί είναι διαχωρισμένοι μεταξύ τους επειδή τους κάνατε διαφορετικούς. 9Ο νους τότε αντικρίζει έναν κόσμο διαχωρισμένο εξωτερικά αλλά όχι εσωτερικά. 10Αυτό του δίνει την ψευδαίσθηση της ακεραιότητας και τον κάνει να νομίζει ότι επιδιώκει ένα στόχο. 11Όμως όσο αντιλαμβάνεστε τον κόσμο διαχωρισμένο δεν θα θεραπευτείτε. 12Διότι η θεραπεία προϋποθέτει την ύπαρξη ενός μόνο στόχου επειδή έχετε αποδεχθεί μόνο ένα στόχο και μόνο έναν θέλετε.
8.Όταν θέλετε μόνο αγάπη δεν θα δείτε τίποτα άλλο. 2Η αντιφατική φύση των αποδείξεων που αντιλαμβάνεστε είναι απλά οι αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες σας. 3Κοιτάξατε μέσα στον νου σας και δεχθήκατε να υπάρχει εκεί η αντίθεση αφού εκεί την ψάξατε. 4Μην πιστέψετε όμως ότι οι αποδείξεις της αντίθεσης είναι αληθινές διότι το μόνο που κάνουν είναι να επικυρώνουν ό,τι αποφασίσατε ως πραγματικό, επιστρέφοντάς σας τα μηνύματα που στείλατε. 5Η αγάπη επίσης μπορεί να αναγνωριστεί από τους φορείς των μηνυμάτων της. 6Αν εκδηλώνετε αγάπη οι φορείς των μηνυμάτων της θα έρθουν σε σας επειδή τους προκαλέσατε.
9. Η δύναμη της απόφασης είναι η μόνη ελευθερία που απομένει στους φυλακισμένους αυτού του κόσμου. 2Μπορείτε να πάρετε την απόφαση να δείτε σωστά. 3Μόνο αγάπη μπορείτε να δώσετε σε όλους και σε όλα και δεν μπορείτε να λάβετε τίποτα άλλο στην πραγματικότητα, παρά μόνο αγάπη. 4Αν νομίζετε ότι λάβατε οτιδήποτε άλλο είναι επειδή κοιτάξατε μέσα σας και νομίσατε ότι είδατε την δύναμη να δώσετε κάτι άλλο μέσα από τον εαυτό σας. 5Αυτή η απόφαση ήταν που καθόρισε αυτό που βρήκατε, διότι ήταν η απόφαση γι’ αυτό για το οποίο και ψάξατε.
10. Με φοβάστε επειδή κοιτάξατε μέσα σας και φοβηθήκατε αυτό που είδατε. 2Όμως αυτό που είδατε δεν μπορεί να ήταν αληθινό διότι η πραγματικότητα του νου σας είναι η ομορφότερη δημιουργία του Θεού. 3Η δύναμη και το μεγαλείο πηγάζουν από τον Θεό και μπορούν μόνο ειρήνη να σας φέρουν αν πραγματικά ψάξετε να την βρείτε. 4Αν φοβάστε, είδατε κάτι που δεν υπάρχει. 5Όμως μέσα στο ίδιο αυτό μέρος θα μπορούσατε να βρείτε εμένα και όλους τους αδελφούς σας, μέσα στην τέλεια ασφάλεια του Νου που μας δημιούργησε. 6Διότι βρισκόμαστε εκεί, μέσα στην ειρήνη του Πατέρα, ο Οποίος βούλεται να επεκτείνει την Ειρήνη Του μέσα από σας.
11. Όταν αποδεχθείτε την αποστολή σας να επεκτείνετε την ειρήνη, θα βρείτε ειρήνη διότι με το να την εκδηλώσετε θα την δείτε. 2Οι άγιοι μάρτυρές της θα σας περιβάλλουν επειδή τους καλέσατε και θα έρθουν σε σας. 3Έχω ακούσει το κάλεσμά σας και έχω ανταποκριθεί σε αυτό αλλά δεν θα με δείτε ούτε θα ακούσετε την απάντηση που ψάχνετε. 4Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλετε ακόμη μόνον αυτή. 5Όμως καθώς γίνομαι όλο και πιο αληθινός για σας, θα μάθετε ότι όντως θέλετε μόνον αυτή. 6Και θα με δείτε καθώς κοιτάζετε μέσα σας και θα κοιτάξουμε τον αληθινό κόσμο μαζί. 7Μέσα από τα μάτια του Χριστού υπάρχει μόνο ο αληθινός κόσμος και μόνο αυτόν μπορεί κανείς να δει. 8Αυτό που θα δείτε είναι ανάλογο της απόφασης που θα πάρετε. 9Και όλα όσα θα βλέπετε θα αποτελούν μάρτυρες αυτής της απόφασης.
12. Όταν κοιτάξετε μέσα σας και με δείτε θα έχετε αποφασίσει να εκδηλώσετε την αλήθεια. 2Και καθώς θα την εκδηλώνετε θα την δείτε και μέσα σας και έξω. 3Θα την δείτε έξω επειδή πρώτα την είδατε μέσα σας. 4Καθετί που βλέπετε εξωτερικά είναι η κρίση που έχετε μέσα σας γι΄αυτό. 5Αν είναι η δική σας κρίση θα είναι λάθος, επειδή η κρίση δεν είναι δική σας λειτουργία. 6Αν είναι η κρίση του Αγίου Πνεύματος θα είναι σωστή επειδή η κρίση είναι η λειτουργία του. 7Μοιράζεστε τη λειτουργία Του μόνο όταν κρίνετε όπως το Άγιο Πνεύμα, χωρίς να κρατήσετε καμιά κρίση για τον εαυτό σας. 8Θα κρίνετε εναντίον του εαυτού σας αλλά το Άγιο Πνεύμα θα κρίνει για σας.
13. Θυμηθείτε λοιπόν ότι κάθε φορά που κοιτάζετε εξωτερικά και αντιδράτε με δυσαρέσκεια σε αυτό που βλέπετε τότε έχετε κρίνει τον εαυτό σας ανάξιο και έχετε καταδικάσει τον εαυτό σας σε θάνατο. 2Η θανατική σας καταδίκη είναι ο έσχατος στόχος του εγώ επειδή πιστεύει ξεκάθαρα πως είστε εγκληματίας και αξίζετε τον θάνατο, όπως ο Θεός γνωρίζει ότι αξίζετε την ζωή. 3Η θανατική ποινή ποτέ δεν εγκαταλείπει τον νου του εγώ διότι αυτή είναι που σας επιφυλάσσει τελικά. 4Επειδή θέλει να σας σκοτώσει, εκφράζοντας έτσι αυτό που τελικά νιώθει για σας, σας αφήνει να ζήσετε αλλά περιμένοντας τον θάνατο. 5Θα σας βασανίσει όσο ζείτε αλλά το μίσος του δεν θα ικανοποιηθεί ώσπου να πεθάνετε. 6Διότι δουλεύει για την καταστροφή σας που είναι και το μόνο τέλος που θα το ικανοποιήσει.
14. Το εγώ δεν είναι προδότης του Θεού διότι η προδοσία προς Αυτόν είναι Αδύνατη. 2Το εγώ είναι ο δικός σας προδότης, κάνοντάς σας να πιστεύετε πως προδώσατε τον Πατέρα σας. 3Γι’ αυτό η κατάλυση της ενοχής είναι ένα σημαντικό τμήμα της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος. 4Όσο νιώθετε ένοχοι ακούτε τη φωνή του εγώ που σας λέει ότι προδώσατε τον Θεό και επομένως σας αξίζει ο θάνατος. 5Θα σκεφτείτε πως ο θάνατος προέρχεται από τον Θεό και όχι από το εγώ επειδή με το να συγχέετε τον εαυτό σας με το εγώ πιστεύετε ότι επιθυμείτε τον θάνατο. 6Και ο Θεός δεν σας σώζει από αυτό που θέλετε.
15. Όταν μπαίνετε στον πειρασμό να υποκύψετε στην επιθυμία του θανάτου, θυμηθείτε πως εγώ δεν πέθανα. 2Θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι αλήθεια όταν κοιτάξετε μέσα σας και με δείτε. 3Νομίζετε πως μόνος μου ξεπέρασα τον θάνατο; 4Και ο Πατέρας θα μου έδινε την αιώνια ζωή αν δεν την έδινε και σε σας; 5Όταν μάθετε να με εκδηλώνετε, ποτέ δεν θα γνωρίσετε τον θάνατο. 6Διότι έτσι θα έχετε δει μέσα σας πως δεν μπορείτε να πεθάνετε και θα δείτε μονάχα το αιώνιο κοιτάζοντας έναν κόσμο που δεν μπορεί να πεθάνει.

Share