Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Από Σάββατο 9 έως Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Συγχώρεσε τον εαυτό σου για όσα έκανες, είπες, σκέφτηκες ή και για όσα δεν έκανες και θα ήθελες να είχες κάνει. Συγχώρεσε τους άλλους.  Για να είστε υγιείς και χαρούμενοι: Συγχωρείστε.

Η συγχώρεση δεν είναι άρνηση, δεν είναι να δώσεις χάρη, δεν είναι να ξεχάσεις, δεν είναι άφεση αμαρτιών. Να μην συγχωρεί κάποιος δεν είναι απλά έλλειψη συγχώρεσης. Είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός ετεροχρονισμένων αρνητικών συναισθημάτων.

Μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι αντέχουν να υποφέρουν για χρόνια από κάποια αδικία ή βλάβη, χωρίς καθόλου να έχουν σκεφτεί την πιθανότητα συγχώρεσης ή θεραπείας.
Παγιδευμένοι στο τραύμα προσδοκούν να αλλάξει ο θύτης, να ζητήσει συγνώμη, να νοιώσει βαθειές τύψεις, να υποφέρει ή και να πεθάνει. Έτσι, ασυνείδητα έχουν συμβιβαστεί να ζούν με άγχος, κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό έως και αυτοάνοσα νοσήματα.

Στις έρευνες αποκαλύπτεται πώς αργά ή γρήγορα το θύμα αναγνωρίζει ότι  εστιασμένο σε αυτόν που τον έβλαψε, το ίδιο συντρίβεται, εγκλωβισμένο σε θυμό και πόνο.
Η συγχώρεση δεν είναι απόφαση στιγμής αλλά μια συνεχής συνειδητή πρόθεση να καλλιεργήσει κάποιος θεραπεία και απελευθέρωση.

Από ακινητοποιημένος στο παρελθόν, ο εαυτός-θύμα, μεταμορφώνεται σε αυτόν που επιλέγει να αποκαταστήσει την ολότητά του και την ψυχική του ευταξία, που είχαν παραβιαστεί. Αναγνωρίζοντας ότι ο προσωπικός του πόνος έχει ρίζες στον συλλογικό πόνο, αναπτύσσει περισσότερη συμπόνοια, πνευματικότητα και έναν νέο σκοπό ζωής.
Η μνήμη του γεγονότος θα παραμείνει αλλά χωρίς τα οδυνηρά συναισθήματα που θα διαλυθούν μέσα στην εμπειρία της συγχώρεσης.

Η συγχώρεση δεν είναι μια πράξη βούλησης αλλά μια πράξη εμπιστοσύνης που υπερβαίνει το εγώ. Μια διαδικασία αντιμετώπισης του πόνου και υπέρβασης του. Κι όπως έγραψε ο πατέρας που έχασε την κόρη του στους δίδυμους πύργους, “Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να μάθω να συγχωρώ αλλιώς ο θυμός θα με καταβροχθίσει σαν καρκίνος. Ωστόσο, ακόμα και στις βαθύτερες στιγμές απελπισίας μου, ένιωθα την παρουσία της καλοσύνης και της αλήθειας, μπορούσα να αισθανθώ την αγάπη που μας έστελναν τόσοι πολλοί άνθρωποι, μπορούσα να αισθανθώ την δύναμη του Θεού. Δεν ήμουν μόνος! Η συγχώρεση είναι πράγματι μια ευλογία που έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από την βία που ασκήθηκε πάνω μας. Εργαζόμενος για την ειρήνη και την δικαιοσύνη, σ᾽έναν κόσμο που φαίνεται τόσο ανίκανος και για τα δύο, έχω δώσει νέο νόημα στην ζωή μου.”

Με τις:
Ιουλία Πιτσούλη, συγγραφέα, σύμβουλο ψυχικής υγείας.
Μαρία Ξιφαρά, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια.

Ειδική τιμή 105 €* (Συμπεριλαμβάνεται 24% ΦΠΑ ).

Περιλαμβάνονται : μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, γεύμα Σαββάτου, πρωινό Κυριακής.

Διαφορά μονόκλινου 36€.

Διαφορά μονόκλινου 18€ εάν ζητήσατε δίκλινο και δεν βρέθηκε συγκάτοικος.

*Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν από τις εισηγήτριες. Είναι το δικό τους «ευχαριστώ» στο σύμπαν.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

email: info@noosfera.gr

📞 Αθήνα : 210 8074654 Κ: 6932 367147 | 6937 113537

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη με κατάθεση προκαταβολής στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού: GR7401720210 005021051915874 Δικαιούχος: Συνεξέλιξη.
Θυμηθείτε να σημειώσετε στην κατάθεση το όνομά σας και τον τίτλο του προγράμματος που θα παρακολουθήσετε.
Για ακυρώσεις μέχρι και 28/10/2019 η προκαταβολή επιστρέφεται.
Σε περίπτωση ακύρωσης από τις 29/10/2019  η προκαταβολή δεν επιστρέφεται αλλά μπορεί να συμψηφιστεί με άλλο σεμινάριο διοργάνωσης του Κτήματος Νοόσφαιρα, εντός του ιδίου ημερολογιακού έτους, διαθεσιμότητας επιτρέπουσας.
Για να ισχύσει ο συμψηφισμός της προκαταβολής, η ακύρωση πρέπει απαραίτητα, να δηλωθεί με email.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει ότι αποδέχεστε τους ανωτέρω όρους.ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Oνοματεπώνυμο (απαραίτητο)

Ε-mail (απαραίτητο)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας (απαραίτητο)

Παρατηρήσεις

Share